Kardeşlik İftarı’nda Filistin vurgusu

AK PARTİ 28.03.2024 12:30:03 0
Kardeşlik İftarı’nda Filistin vurgusu

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından “15 Ramazan Dünya Yetimler Günü” nedeniyle ‘Kardeşlik İftarı’ programı düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen iftar programı öncesinde çocuklar, düzenlenen etkinlik alanında eğlenceli anlar yaşadı. Çocuklar kendileri için hazırlanan atölye çalışmalarına katılıp oyunlar oynadı. İftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘FİLİSTİN BİZİM CİĞERPAREMİZ’
İftar sonrasında konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızın çatısı altında gönüllülerimizden ve çalışanlarımızdan oluşan ekibimiz ile özellikle ailelerimizle bir olmaya, onların dertleriyle dertlenmeye büyük bir önem veriyoruz. Eğitim gibi belli konularda ihtiyaçları olan yavrularımıza destek olma konusunda büyük bir gayretimiz var. Kardeşlerimizin hepsi Ramazan ayında da ne kadar mutlu ve hayat dolular. Maalesef ki İslam dünyası büyük bir zulüm altında. Filistin bizim ciğerparemiz. Yüreğimiz yanıyor. Filistin’de kardeşlerimizi katledenler, gelecekte kendi nesillerine nasıl muamele edileceğini belirlemiş oluyorlar. Aynı muamele ile karşı karşıya kalacakları aşikar. Bunun affı, merhameti olmaz. Bunu hep birlikte aklımıza, gönlümüze kazıyoruz. Buradaki her çocuğumuz, gencimiz bir dünya demek çocuklarımızı seviyoruz” diye konuştu.


‘GAZZE’DE KATLİAM YAŞANIYOR’
Samsun Milletvekili Ersan Aksu ise konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinden önce babasının vefat ettiğini, 6 yaşına geldiğinde annesinin vefat ettiğini, 8 yaşına geldiğinde de dedesinin vefat ettiğini biliyoruz. O çocuğun asırlar sonra da dünyaya ışık tutan, insanlığın hidayetine ve ufkunun başka bir noktaya gelmesinde vesile olan bir kişi, bir peygamber olduğunu dolayısıyla yetim bir peygamberin ümmeti olduğumuzu ifade etmek istiyorum bu program vesilesiyle. Dolayısıyla dünya onun rehberliğiyle ve Allah’ın inayetiyiyle bu noktaya geldi. Asırlardır da bu mücadele devam ediyor. Şu an Gazze’de de bir katliam yaşanıyor. Özellikle pek çok çocuk yetim kalıyor. İnanıyorum ki yarınlar o yetim çocukların omzunda bambaşka bir dünyaya vesile olacak.”

 

‘YÜREĞİMİZ ŞUAN FİLİSTİN’DE’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise konuşmasında Ramazan ayının daha iyi bir kul ve daha iyi bir insan olabilmek için fırsatlar ayı olduğuna inandığını belirterek “Aynı zamanda iyilikler yapabilmek için bize sunulan sonsuz nimetleriyle birlikte gelen bir ayın içerisindeyiz. Bugün dünyanın bir ucunda yaşanan acılar, dramlar var. Yüreğimiz şu anda Filistin’de, Gazze’de ve ne yazık ki orada acılar çekerken dimdik durabilen kardeşlerimizde. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün dünyadaki bütün zulümlere karşı dimdik duran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda gelenekselleşen kardeşlik iftarlarıyla bizleri buluşturan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir Bey’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 


Samsun,Samsun Belediyesi

MELİKGAZİ’NİN İMAJI KENTSEL DÖNÜŞÜMLE YENİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Yazar Kapanoğlu, Edebiyatseverlere Seslendi

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÜSTYAPI İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

AKIL OYUNLARI FESTİVALİ’NDE KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KAPSAMINDA PLAJ TURNUVASI AÇILIŞINI YAPTIK

YILDIRIM’DA ÇOCUK OLMAK VARMIŞ

8 YAŞINDAKİ BERAT KOCA GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK KÜTÜPHANESİNDE 4 YILDA 400 KİTAP OKUDU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR HENTBOLDA PLAY-OFF’TA MÜCADELE EDECEK

16.3°