Karataşlı Balıkçılara ve Kadınlara Sürdürülebilirlik eğitimleri verebildi.

CHP 9.05.2024 12:35:00 0
Karataşlı Balıkçılara ve Kadınlara Sürdürülebilirlik eğitimleri verebildi.

Karataşlı Balıkçılara ve Kadınlara Sürdürülebilirlik eğitimleri verebildi.

Karataş Belediyesi, Enerjisa ve Karataş Su Ürünleri Kooperatifi iş birliği ile gerçekleştirilen Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek Projesi kapsamında balıkçılara sürdürülebilirlik ve deniz kirliliği eğitimi ile kadınlara yönelik ileri dönüşüm ve tasarım eğitimleri verildi.

Eğitimlere katılım göstererek balıkçılar ile bir arada gelen Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş eğitim programında söz alarak, “Geçiminin büyük bir kısmını balıkçılık ile sağlayan ilçe halkımız, deniz kirliliğinin önlenmesi amacı ile hazırlanan proje kapsamında, balıkçılarımıza yönelik denizlerde meydana gelen kirliliğin sürdürülebilir balıkçılığa verdiği zararı ve bu zararın balıkçılarımız üzerindeki etkilerini aktarmak istedik. Denizlerimiz her geçen gün kirlenmeye devam eder iken bu konunun balıkçılarımız aracılığı ile ele alınması takdir edilmesi gereken bir yaklaşım modelidir.  Proje kapsamında balıkçıların ağlarında çıkan atıkları ve kullanım dışı olan balıkçı ağlarını geri dönüşüme kazandırmayı hedefliyor ve bu sayede denizel ekosistemin korunmasını ve sürdürülebilir balıkçılığın devamlılığını amaçlıyoruz.

Balıkçılarımıza, deniz kirliliğine yönelik eğitim programı gerçekleştirilir iken buna paralel olarakta kadınlarımıza balıkçı ağları ve atık malzemelerden yeni ürünler tasarlanarak ekonomilerine katkı sağlayacak ürünler tasarlanması yönünde eğitim verilmesini sağladık.

Kadınlarımız atık malzemeleri ileri dönüşüm teknikleri ile yepyeni ürünlere dönüştürerek çantalar tasarladılar. Kadınlara sağladığımız bu eğitimi belgelendirerek yeni bir istihdam modeli oluşturulması yönünde alt yapı kurmayı hedefledik.

Eğitimlere katılım gösteren balıkçı kardeşlerim ile kadınlarımıza ve İzmir’den, İstanbul’dan buraya gelerek eğitimleri veren projenin önemini benimseyerek bizlere destek olan akademisyen arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunarım. “Dedi

Balıkçılarımıza ve kadınlarımıza yönelik eğitimlerin ilerleyen günlerde de yeni programlar ile devam edeceğini belirten Başkan Karataş, ilçemizde yeni atılımların ve girişimlerin oluşması yönünde her daim öncü olacaklarını belirttiler.


Adana,Karataş Belediyesi

İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: HEPİNİZ UMUTSUNUZ

Denizlililerin, 19 Mayıs coşkusu Fener Alayı ile başladı

Manisa’da 19 Mayıs Kutlamaları Fener Alayı ile Renklendi

Son Feci Bisiklet Manisalı Gençleri Coşturdu

KONSERLER MÜZİK SEVERLERİ COŞTURDU

10 BİNLER YÜRÜDÜ, FESTİVAL ATEŞİ YAKILDI

19 Mayıs coşkusu hiç bitmeyecek

CUMHURİYET GENÇLERİ MUSTAFAKEMALPAŞA’YI AYDINLATTI

MUSTAFAKEMALPAŞA’LI GENÇLER ANKARA’DA

26.1°