Karagöz-Hacivat Kültürü Yaşatılıyor

Mamak Belediyesinden farklı dallarda sanat kursları

Mamak Belediyesi, Karagöz-Hacivat oyununu genç nesillere aktarmak ve yaşatmak amacıyla önemli bir etkinlik düzenliyor. Geleneksel orta oyununun atası olan bu oyunun tasvir yapımı, doğaçlama ve seslendirme kursu Musiki Muallim Mektebi'nde gerçekleştirilecek. Çocuklar için de dans ve enstrüman kursları veren Mamak Belediyesi her yaştan Mamaklıyı kurslara bekliyor.

Kültürel mirasımız yaşatılıyor

Mamak Belediyesi, kültürel mirasımıza sahip çıkarak önemli bir etkinliğe daha imza atıyor. Yüzyıllardır Anadolu'da her yaştan insanın sevgisini kazanan ve zamana meydan okuyan Karagöz-Hacivat oyunu, Mamak Belediyesi tarafından genç nesillere aktarılmak ve yaşatılmak amacıyla Mamaklılarla buluşuyor. Karagöz-Hacivat, geleneksel Türk gölge oyunu olarak bilinir ve toplumsal yaşamı, mizahı ve kültürü yansıtan önemli bir sanat dalıdır. Bu oyun, hem eğlenceli anlatımıyla hem de derin kültürel kökleriyle, Türkiye’nin önemli miraslarından biridir. Kurslarda Karagöz-Hacivat tasvir yapım dersi, Karagöz-Hacivat seslendirme ve perde dersi, orta oyunu, doğaçlama çalışmaları, oyun çalışması gibi dersler verilecek. 31 Ekim’e kadar devam edecek olan kurs kayıt işlemleri, 08:00-17:00 saatleri arasında Musiki Muallim Mektebi kurs kayıt birimine yapılacak. Ayrıca kurs sonunda katılım belgesi de verilecek.

8-14 Yaş arası çocuklar için müzik

Mamak Belediyesi çocukların sanatla küçük yaşta tanışması için ücretsiz sanat kursları açıyor. Musiki Muallim Mektebi’nde verilecek kurslara 8-14 yaş arası çocuklar kayıt yaptırabilecek. Ney, keman, bağlama, gitar, piyano gibi enstrümanların yanı sıra halk dansları ve şan gibi farklı dallarda eğitimler verilecek. Alanında uzman isimler tarafından verilecek eğitimlerle çocukların sanatsal yeteneklerini keşfetmeleri, özgüven kazanmaları ve eğlenceli bir ortamda sosyalleşmeleri amaçlanıyor. Kayıtlar Musiki Muallim Mektebi kurs kayıt biriminden yapılacak.
Ankara,Mamak Belediyesi

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU AYDINLILARI SAĞLIKLI HAYAT İLE BULUŞTURUYOR

DR. NİYAZİ NEFİ KARA MAHALLE BULUŞMALARINA DEVAM EDİYOR

“Şehrin yeniden inşası tercih değil mecburiyettir”

Güne Sıcak Bir Başlangıç için Çorbalarımızla Kampüsteyiz!

2024 Kişilik Zeybek Gösterisinin Çalışmalarına Hemşehrilerimiz Davetlidir

Başkan Taban Şehit Fevzi Başaran Anadolu İhl Öğrencileriyle Buluştu

Barışın anahtarı: Kültürel miras

SEYHAN BELEDİYESİ'NİN AÇTIĞI "İSTİHDAM OFİSİ", İŞ ARAYANLARA UMUT OLDU