DİĞER 11.10.2024 16:59:51 0
Kadınlardan JINKART’a Yoğun İlgi

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 18-64 yaş arası kadınlar için başlattığı JINKART uygulamasının ön başvuruları kadınların yoğun ilgisi ile devam ediyor. İhtiyaç sahibi kadınların faydalanacağı uygulama Mardin Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak. Şuana kadar toplam 3475 başvuru yapıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 15.08.2024 tarih ve 194 sayılı kararıyla, kent genelinde ihtiyaç sahibi kadınların Büyükşehir Belediyesin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması onaylanmıştı. Karar gereği Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışmalarını tamamlamış ve 4 Ekim günü başvurular başlamıştı. Başvuruların başlamasının ardından kadınlar, Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanmak için başvuru merkezlerine yoğun ilgi gösterdi. Ön başvurular 18 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Başvuru yapılacak kadın merkezleri ise şunlardır:

Artuklu Kadın Aile Destek Merkezi

Yeni TOKİ MARMEK

Kızıltepe Belediyesi

Midyat Kadın Aile Destek Merkezi

Nusaybin Kadın Aile Destek Merkezi

Derik Kadın Aile Destek Merkezi

Ömerli Kadın Aile Destek Merkezi

Dargeçit Kadın Aile Destek Merkezi

Savur Kadın Aile Destek Merkezi

Mazıdağı Belediyesi

Yeşilli İlçesi’nden yapılacak başvurular Artuklu’da bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda alınacaktır.

Mardin,Mardin Belediyesi

Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş’tan Kadın Esnaflara Destek Ziyareti

Çermik’te hayvan satış ve kesim alanı tamamlandı

Kent Genelinde Yol Çalışması Devam Ediyor