Kadınlar ‘Ekolojik Bir Yaşam İçin’ Yürüdü

DİĞER 30.06.2024 19:30:20 0
Kadınlar ‘Ekolojik Bir Yaşam İçin’ Yürüdü

Van Büyükşehir Belediyesi kentte ekolojik yaşamı ve doğayı koruma bilincini arttırabilmek amacıyla Gevaş İlçesi Yanıkçay (Arpet) mahallesinde kadınlara özel doğa yürüyüşü düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, yaşanan doğa tahribatı, park, bahçe, sahil şeritleri, piknik ve gezi alanlarının kirletilmesine dikkat çekmek amacıyla doğa yürüyüşü etkinliklerini sürdürüyor. Son olarak sadece kadınların katıldığı Gevaş ilçesi Yanıkçay (Arpet) köyünde de doğa yürüyüşü düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Gevaş Belediye Eşbaşkanı Kübra Aktı ve kadın belediye meclis üyelerinin yer aldığı doğa yürüyüşüne, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 

Sabah saatlerinde 3 farklı noktadan yüzlerce kadın, Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği araçlarla Gevaş ilçesi Yanıkçay (Arpet) mahallesine gitti. Burada uzman rehberler eşiğinde tur hakkında bilgi verilen kadınlar, daha sonra yaklaşık 4 kilometrelik doğa yürüyüşüne başladı. Söyledikleri stranlar eşliğinde yürüyen kadınlar, bölgedeki doğal şelaleler ve doğal yapıların fotoğrafını da çekti. ‘Ekolojik bir yaşam için yürüyoruz’ yazılı pankartla yürüyen kadınlara, yürüyüş rotasının yarısında çay, su ve sandviç ikramında bulunuldu. 

Mahalledeki çocuklara da uçurtma ve çeşitli hediyeler veren Eşbaşkan Neslihan Şedal, etkinlikle birlikte bölgenin bisiklet rotaları, doğa ve trekking turizmine kazandırılması ve turizm potansiyelinin ön plana çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti. Eşbaşkan Şedal, “Kadına verilen öneme her fırsatta dile getirdiğimiz gibi bu etkinliğimizde de sadece kadınlara özel bir yürüyüş düzenledik. Ekolojik yaşamı ve doğayı koruma bilincini arttırabilmek amacıyla düzenlediğimiz bu yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Gevaş, doğası ve havası ile gerçekten insanı büyüleyen bir ilçemiz. Her birimizin de bu doğal güzellikleri ve ekolojik sistemi korumada birçok sorumluluğu var. Biz de Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızın öncülüğünde bu tür etkinliklerle doğal güzelliklerimize dikkat çekmek istiyoruz ve hep birlikte bu ekolojik sistemi yeniden güçlü tutmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecektir” dedi. 

Etkinlik daha sonra İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Elif Fırat’ın doğa ve çevre bilinci ile ilgili kısa semineri ile sona erdi.


Van,Van Belediyesi

Eş Başkan Hatun: Kentin geleceğini birlikte planlamaya çalışıyoruz

Kırsal kalkınma için 18 bin 635 dekar alan suyla buluşuyor

Mehmed Uzun Kütüphanesi yoğun ilgi görüyor

1 Temmuz Kabotaj Bayramı Kutlandı

Tarihi Çan Kulesi Ve Damat İbrahim Paşa İlkokulu Binası Restore Edilecek

Başkan Arı’ya Ziyaretler

Yaz Spor Okulları'na Görkemli Açılış

Başkan Arı’dan Milli Maç Öncesi Çocuk Ve Gençlere Tablet Ve Bisiklet Müjdesi

Uçaksavar Kavşağında Trafiği Rahatlatacak Düzenleme

34.7°