JINKART için 8 bin 820 kadın başvurdu

DİĞER 14.09.2024 21:11:10 0
JINKART için 8 bin 820 kadın başvurdu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kadınların hayatını kolaylaştırmak için geliştirdiği JINKART uygulaması için 8 bin 820 kadın başvurdu. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kadınların gündelik hayatını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilecek JINKART uygulaması için 26 Ağustos’ta online başlayan ön başvurular 9 Eylül’de sona erdi. Ön başvurulara, kent merkezi ve dış ilçelerden 8 bin 820 kadın başvurdu.

Başvurular inceleniyor

Geliri olmayan 18-64 yaş arası kadınlara verilecek olan JINKART için alınan ön başvurular, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, belediye meclis üyeleri ve ilçe belediyelerinin de dahil olduğu komisyon tarafından inceleniyor. 

Kart dağıtımı Ekim’de başlayacak

Ön başvuruların tek tek incelenmesinin ardından sonuçlar online ve SMS ile bildirilecek. JINKART, başvuru koşullarını sağlayan kadınlara Ekim ayından itibaren verilmeye başlanacak.

Geliri olmayan kadınlar yararlanacak

JINKART uygulaması, öncelikli olarak geliri olmayan 18-64 yaş arası kadınları kapsayacak. Aylık 90 biniş tanımlanacak JINKART’a, Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesis ve iştiraklarının faaliyetlerinden de yüzde 20 indirim hakkı tanınacak.

 

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Nevşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde Müzik Kursları Başlıyor

“AY” otobüs hattı güzergâhı Oğlaklı TOKİ Konutlarına uzatıldı

İstasyon Mahallesi'nde 8 Yıllık Kronik Sorun Çözüldü

Büyükşehir Belediyesi eğitim desteği başvuruları başladı

Çok dilli hizmet verecek olan Zarokistanlarda eğitim başladı

Van'da mezarlığa saldırı: Onlarca mezar tahrip edildi

Büyükşehir Belediyesi’nden yeni otobüs hattı

Eş Başkan Doğan Hatun muhtar ve yurttaşları ağırladı

KARŞIYAKA OKUMA EVİ AÇILIŞA HAZIR

26.3°