İZMİTLİ’NİN HAKKI İZMİTLİYE VERİLDİ

İzmit Belediyesi TÜGVA’ya Usulsüz Tahsis Edilen Yurdu Geri Aldı

İzmit Belediyesinin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA’ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu’nun iş birliği protokolünün iptaline oy çokluğu ile karar verildi

İzmit Belediyesinin 2024 yılı Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısında 34 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gerçekleşen meclis toplantısında  önceki dönemlerde AKP’li yönetim tarafından Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu ile ilgili yapılan protokolün iptal edilmesi maddesi görüşüldü. Sayıştay raporları ve mahkeme kararı ile usulsüz olduğu tespit edilen protokolün iptaline oy çokluğu ile karar verildi.

“Öğrencilerin Hakları Bizim Garantimizdedir”

Madde ile ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu maddeyi komisyona göndermeyeceğiz. Sayıştay Raporu ve mahkeme kararı var. Bu tahsis hukuksuz ve yanlıştır. Belediye meclisinden alınan karar nedeni ile bu tahsis yapıldığı için belediye meclisinin kararı ile yapılabilir. Komisyonluk bir karar kalmamıştır. Nedenini de size göndermiştik. Orada barınma hakkından faydalanan öğrenciler var. Belediye olarak işletmeye devam edeceğiz. Öğrencilerin dönem sonuna kadar hakları bizim garantimizdedir.

“Öğrenciler Vakfa Para Veriyordu”

Aynı hizmeti belediyemiz uhdesinden alınmaya devam edilecek. Arazi devlet tarafından verilmiş, yapımı belediye tarafından yapılmış. 25 yıllığına bir vakıfa tahsis yapılmış. Ayrıca tahsis de yapılamaz.  Bu vakıf buradan para kazanmaktadır. Ücretli şekilde hizmet vermektedir. Belediye bütçesi ile yapılmış yerden öğrenciler vakfa para veriyor. Devletin asli görevi yurdu kendi himayesinde işletmektir. Belediye eliyle işletmek için yurdu alıyoruz. Öğrencileri mağdur edilmeden belediye eliyle hizmet verilecektir. Üstelik biz ücretsiz hizmet vereceğiz. Öğrenciler para da ödemeyecek. İzmitlinin hakkını İzmitliye vermek için uğraşıyoruz” dedi. Oylamaya sunulan protokolün iptali maddesi AKP ve MHP’li üyelerin çekimser kalmasına karşılık, CHP oylarıyla kabul edildi.

Kocaeli,İzmit Belediyesi

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT'UN 19 MAYIS MESAJI

Başkan Mehmet Kuş: Gençlerimizi Daha İleriye Taşıma Sorumluluğumuz Var

BAŞKAN ÖZÇELİK 19 MAYIS’I KUTLADI