Tarih: 05.10.2024 17:28

İZMİT BELEDİYESİNDEN KADINLARA YÖNELİK TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ANKETİ

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında kadınların yerel hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak e kadınların yaşadıkları sorunları tespit etmek amacıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği anket çalışması başlatıyor

İzmit Belediyesi, kadınların yerel hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak ve kadınların yaşadıkları sorunları tespit etmek amacıyla mahallelerde kapsamlı bir anket çalışması başlatıyor. Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Anketi adıyla yürütülecek olan bu çalışma, Pazartesi gününden itibaren belirlenen mahallelerde gerçekleştirilecek.

Çınar Saha Ekibi Ve Belediye Psikologları Sahada Olacak

Anket çalışmasında İzmit Belediyesinin Çınar Saha Ekibi ve belediye psikologları yer alacak. Sahaya inerek kadınlara yüz yüze sorular yöneltecek olan ekipler, kadınların iş hayatına katılım durumu, sosyal yardımlardan yararlanma, şiddetle karşılaşıp karşılaşmadıkları ve bu gibi durumlarda hangi kurumlardan yardım alabildikleri gibi konularda bilgi toplayacak.

Kadınların Sorunları Tespit Edilecek

Anket soruları, kadınların kamusal hizmetlerden erkeklere kıyasla ne kadar faydalandıklarını, İzmit’te kadınların karşılaştığı en büyük sorunları ve yaşadıkları mahalleleri güvenli bulup bulmadıklarını anlamaya yönelik olacak. Bunun yanı sıra, şiddet mağduru olan kadınların bu durumla nasıl başa çıktıkları ve hangi kurumlara başvurma bilgisine sahip olup olmadıkları da araştırılacak.

İzmit Belediyesi Kadınların Sesi Olacak

Bu anket çalışması, kadınların yaşadıkları zorlukların daha iyi anlaşılmasını ve belediyenin bu doğrultuda politika geliştirmesini hedefliyor. İzmit Belediyesi, bu sayede kadınların sesini duymayı ve onların ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeyi amaçlıyor.


Kocaeli,İzmit Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —