İZMİT BELEDİYESİNDEN EŞİTLİKÇİ VE KAPSAYICI ADIM

CHP 13.10.2024 04:36:58 0
İZMİT BELEDİYESİNDEN EŞİTLİKÇİ VE KAPSAYICI ADIM

2. Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı Düzenlendi

İzmit Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve dezavantajlı grupların haklarını merkeze alan Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı oluşturmak amacıyla, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlediği çalıştayda önemli adımlar attı

İzmit Belediyesi, toplumsal eşitlik ve kapsayıcılığı temel alan iki yıllık hedefleri belirlemek üzere, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında önemli bir adım attı. 10 Ekim Perşembe günü Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimci Dr. Ayşe Kaşıkırık’ın moderatörlük yaptığı çalıştayda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar bir araya geldi. Çalıştayda kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı. Toplumsal eşitlik ve adaletin sağlanması hedefiyle başlatılan bu süreç, 11 Ekim Cuma günü Leyla Atakan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen odak grup görüşmeleriyle devam etti.

Eşitlik Ve Kapsayıcılığa Dayalı Bir Yönetim Anlayışı

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın cinayetlerinin önlenmesine dair vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bugün toplanma amacımız Yerel Eşitlik Eylem Planını oluşturmak ve yol haritamızı birlikte çizmek. Özellikle son dönemde kadına yönelik şiddetin arttığını görmek üzücü. Kadına şiddet, kadın cinayetleri büyük bir problem. Eylül ayı içerisinde 38 kadın cinayeti yaşandı. Bizler burada el birliğiyle bu sorunlara nasıl çözüm bulacağımızı konuşalım ve adım atalım”

Toplumun Tüm Kesimlerine Yönelik Çözümler

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, eşitlikçi ve kapsayıcı bir toplum için Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Bu plan sadece belediyemizin hedeflerini belirlemekle kalmayacak, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerinin eşit ve onurlu bir yaşam sürdürebilmesi için ortak bir irade ortaya koyma çabasıdır. Cinsiyet eşitliğini sağlamak, ayrımcılıkla mücadele etmek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek adına somut adımlar atacağız.”

Kadın Cinayetlerine Karşı Ortak Mücadele

Bineklioğlu, kadın cinayetlerinin sadece bir bireyin değil, toplumun genelinin geleceğini kararttığını belirtti. Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın, kadınların hayatını güvence altına almayı hedefleyen somut politikalar geliştirilmesi için önemli bir araç olacağını ifade etti.


Kocaeli,İzmit Belediyesi

MÜTAREKE 102. YIL ETKİNLİKLERİNE GÖRKEMLİ FİNAL

Liseli gençlerden plaj voleybolu ve müzik şöleni

Konak Belediye Meclisi 2025yılı Mali Bütçesini Onayladı

İzmir Büyükşehir’den amatör spor kulüplerine 22 milyon liralık can suyu

İZMİT BELEDİYESİNDEN EŞİTLİKÇİ VE KAPSAYICI ADIM

Belediye Başkanı Amatör Spor Kulübü Başkanlarını Unutmadı…

Balıkesir’de ‘ATMA’ hareketi başladı

BAŞKAN ATAÇ: "TEPEBAŞI'NDA HİÇBİR KADINIMIZ KENDİNİ YALNIZ HİSSETMESİN"

Gençler son başvuru tarihi 15 Ekim!

20.3°