İZMİT BELEDİYESİ GLÜTENSİZ MUTFAK ATÖLYESİ 2 YILDIR LEZZETİ VE SAĞLIĞI BİR ARADA SUNUYOR

CHP 13.10.2024 05:47:57 0
İZMİT BELEDİYESİ GLÜTENSİZ MUTFAK ATÖLYESİ 2 YILDIR LEZZETİ VE SAĞLIĞI BİR ARADA SUNUYOR

İzmit Belediyesinin, Çölyak ve PKU hastalığına dikkat çekmek amacıyla 2 yıldır düzenlediği Glütensiz Mutfak Atölyesi, katılımcılara glütensiz tarifler sunarak sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırıyor

İzmit Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri (PKU) hastalarının özel beslenme ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla iki yıldır Glütensiz Mutfak Atölyesi düzenliyor. Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği işbirliğiyle düzenlenen atölye, glütensiz tariflerle hastaların daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunuyor. Her ayın ikinci çarşamba günü yapılan atölyede bu ayın tarifi glütensiz patates salatası oldu.

“Glutensiz Ürünleri Hep Birlikte Yiyoruz”

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, “2022 yılı Ekim ayında hayata geçirdiğimiz Glütensiz Mutfak Atölyesi projemizin 2. yılını doldurduk. Down Cafe’de her ayın 2. çarşamba günü Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği ile atölyemizi düzenliyoruz. Dernek üyeleri bir menü belirleyip mutfağımızda glütensiz olarak hazırlıyorlar. Dernek üyeleri, glüten hassasiyeti olan bireyler ve bu konuda farkındalık oluşturmak isteyen bireylerle gün boyunca aktivite gerçekleştiriyoruz. Daha sonra mutfaktan çıkan ürünlerimizi hep birlikte yiyoruz.

“Her Ay Gıda Desteği Sağlıyoruz”

Aynı zamanda çölyak ve PKU tanısı almış hastalara 2021 yılından bu yana her ay düzenli olarak gıda desteği sağlıyoruz. Bu tür ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğunu ve vatandaşların bu ürünlere ulaşmakta zorlandıklarını bilerek ihtiyaç sahiplerine her ay destek veriyoruz. Bu ürünleri de derneğimizle birlikte hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Atar: Çok Güzel Bir Terapi Oluyor

Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar ise,  “İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında her ay Down Cafe’de Glütensiz Mutfak Atölyesi yapıyoruz. Çok güzel bir terapi oluyor. Buradaki yiyecekler belediyemizin destekleriyle dernek üyelerimiz tarafından hazırlanıyor. Ekim ayı olması sebebiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak adına 29 Ekim’i konsept sayarak bugün kırmızı beyaz giyindik” dedi.


Kocaeli,İzmit Belediyesi

İZMİT BELEDİYESİ GLÜTENSİZ MUTFAK ATÖLYESİ 2 YILDIR LEZZETİ VE SAĞLIĞI BİR ARADA SUNUYOR

Meslek Edindirme Kursları: Cilt Bakımı

RETROSPEKTİF SERGİ ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

MÜTAREKE 102. YIL ETKİNLİKLERİNE GÖRKEMLİ FİNAL

Liseli gençlerden plaj voleybolu ve müzik şöleni

Konak Belediye Meclisi 2025yılı Mali Bütçesini Onayladı

İzmir Büyükşehir’den amatör spor kulüplerine 22 milyon liralık can suyu

İZMİT BELEDİYESİNDEN EŞİTLİKÇİ VE KAPSAYICI ADIM

Belediye Başkanı Amatör Spor Kulübü Başkanlarını Unutmadı…

20.3°