İtfaiye personeline ‘asansörde kurtarma’ eğitimi verildi

DİĞER 8.02.2025 05:38:48 0
İtfaiye personeline ‘asansörde kurtarma’ eğitimi verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde görev yapan itfaiyecilere, “Asansörde Kurtarma ve Acil Durum Asansörü Eğitimi” verildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı, yangınlara müdahale etmenin yanı sıra arama kurtarma çalışmalarıyla yurttaşların yardım taleplerine anında cevap veriyor. Bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde görev yapan itfaiyecilere, asansörde kalan yurttaşları kurtarma çalışmalarında, müdahale anının doğru ve en hızlı yapabilmesi amacıyla Makine Mühendisleri Odası tarafından “Asansörde Kurtarma ve Acil Durum Asansörü Eğitimi” verildi.

Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonunda düzenlenen programda itfaiyecilere, asansör tipleri ve ilgili yönetmelikler, temel asansör bilgisi, asansör aksamları, asansörlerde kapı kilit tipleri, asansör kurtarma talimatları, acil durum asansörleri temel eğitimi, acil durum asansörleri kullanma eğitimi, konusunda bilgi verildi.

Teorik ve uygulamalı verilen eğitimde itfaiyecilere ayrıca asansör makine dairesinde ve asansörde pratik bilgiler anlatıldı.

‘Yalnızca yangınlara müdahale etmiyoruz’

İtfaiye Eğitim Amiri Hasan Uğurlu, eğitim ile personelin daha da profesyonelleştirileceğini belirterek, itfaiyecilerin yalnızca yangına müdahale etmediğini, canlının bulunduğu her türlü olaya müdahil olduklarını kaydetti. Uğurlu, “Asansörde mahsur kalan ve sıkışanlar olabiliyor. Bu tür olaylara müdahil oluyoruz.  Yine insanların yanı sıra hayvanları da kurtarıyoruz” ifadelerini kullandı. 

35 personel eğitim aldı

Kent merkezi ve kırsal ilçelerde 35 personelin eğitim aldığını aktaran Uğurlu, “Asansör içerisinde sıkışan birini kurtarırken müdahale süresini düşürmeyi planlıyoruz. Bizim için zaman çok önemli; hele hele yaralı ya da kanamalı biri varsa, bir dakika bile çok büyük önem arz etmekte. Biz o süreyi çok çok kısaltmak ve daha kolay müdahale şekilleri varsa onları öğrenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Can güvenliği için son derece hızlı olmaları gerekir’

Makine Mühendisleri Odası Eğitmeni Mehmet Arıtekin de itfaiyecilerin hayati bir görev yaptığını anımsatarak, şunları dile getirdi: “İtfaiyeci arkadaşlarımızın insanların can ve mal güvenliğini sağlaması için son derece hızlı olmaları gerekir. Özellikle binalarda çıkan yangınlarda en hızlı müdahale ne şekilde, nasıl yapılır bununla ilgili bir eğitim verdik.  Aynı zamanda yangın dışında kurtarma faaliyetleri açısından en doğru kurtarma yöntemini nasıl uygulayacaklarını göstermeye çalışacağız.”

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Halk Buluşmalarımız Devam Ediyor

CHP heyeti Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Kar yağışıyla kapanan kırsal mahalle yolları ulaşıma açıldı

Diyarbakır’a nefes aldıracak proje: Mezopotamya Kentparkı

AB delegasyonu uzmanlarından Eşbaşkanlara ziyaret

DİSKİ'nin 45 günlük Eğil mesaisi: Yıllar sonra suya kavuştular

' İpekyolu Belediyesi Okul Bahçesinde Yapılan İnşaattı Denetledi!

Büyükşehir Belediyesi’nden bitkisel atık yağ toplama protokolü

6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler anıldı

5.2°