Tarih: 15.10.2024 03:10

İstanbul'daki 3'üncü Van Kültür buluşmaları sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’da düzenlenen 3. Van Kültür Buluşmaları, sona erdi. Son gün binlerce kişinin akın ettiği Yenikapı etkinlik alanında Van Büyükşehir Belediyesi’nin standı büyük ilgi gördü. Stantta 800 kişiye Van’ın yöresel tatlarından ayran aşı dağıtıldı.

İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen 3. Van Kültür Buluşmaları, dördüncü gününde yoğun katılımla tamamlandı. Van Dernekler Federasyonu ile İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen etkinlikte, Van Büyükşehir Belediyesi’nin standında misafirlere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Etkinliklerin son günü olması ve günlerden pazar günü olması nedeniyle en kalabalık gününü geçiren Yenikapı etkinlik alanı, yine renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyunca konser alanında sanatçılar sahne alırken, stand çadırında da yoğun ziyaretler ve karşılamalar vardı. Van Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin standlarında vakit geçiren Vanlılar, yaptıkları sohbetler, çektikleri halaylar ve kendilerine ikram edilen birbirinden lezzetli tatlarla memleket hasreti giderdi. 

Bu yılki buluşmaların dördüncü gününde, Büyükşehir Belediyesi standında 800 kişiye ayran aşı ikram edildi. Ayran aşı, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan stantta, kentin yöresel lezzetleri ile kültürel ve sanatsal zenginlikleri tanıtıldı. 

Van’ın ilçe belediyelerinin kurduğu stantlar da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Kültür buluşmalarında Xêro Abbas, Mikail Aslan, Heme Haci ve diğer ünlü sanatçılar konser verdi. 

Binlerce Vanlının katıldığı etkinliklerde, kentin tarihi ve turistik yerleri ile yöresel yemekler tanıtıldı. 

Kültür buluşmasında İstanbul'da yaşayan Vanlılar ile üç gün boyunca bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, buluşmalara katılan Vanlılara teşekkür etti.


Van,Van Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —