Tarih: 15.10.2024 13:26

İSTANBUL’DA BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENEN VAN KÜLTÜR BULUŞMALARI SONA ERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Van Dernekler Federasyonu ile İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu tarafından, İstanbul’da düzenlenen 3. Van Kültür Buluşmaları, coşkuyla sona erdi. 

Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 13 ilçe belediyenin katılım gösterdiği Van Tanıtım Günlerinde İpekyolu Belediyesi Yenikapı etkinlik alanında 27.  stantta yer aldı. İpekyolu Belediyesi standını ziyaret eden konuklar İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Canan Uzunay ile belediye meclis üyeleri tarafından ağırlandı.

10-13 Ekim tarihlerinde düzenlenen buluşmada, misafirler Van kültürünü doyasıya yaşarken, İpekyolu stantında Berivan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yer alan Seramik Atölyesi’nin; Van Kedisi, kahve fincan takımları ile Urartulara ait çeşitli figürlerin yer aldığı kültürel ve sanatsal el emeği ürünler tanıtıldı. Ayrıca İpekyolu’nun tanıtımana katkı sağlayacak olan fotoğraflar fuar alanında sergilendi. 

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafında organize edilen İpekyolu stantına ilgi duyan konuklar yaptıkları sohbetler, çektikleri halaylar ve kendilerine ikram edilen birbirinden lezzetli tatlarla doyasıya Van hasreti giderdi. 

Dört gün süren Van tanıtım günlerinde; Xêro Abbas, Mikail Aslan, Heme Haci, Tara Mamedova gibi bir çok ünlü sanatçı da seslendirdikleri şarkı ve türküleri ile Van Kültür Buluşmaları’na renk kattı.


Van,İpekyolu Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —