Tarih: 25.09.2024 13:56

İSTANBUL İTFAİYESİ 310 YAŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 310. kuruluş yıldönümünü kutlayan İstanbul İtfaiyesi ekiplerini Saraçhane’de ağırladı. “Yeni personele ihtiyacımız olduğunu biliyorum” diyen İmamoğlu, “Bu konuda son yaptığımız görüşmede olumlu bir süreç başladı. Umarım, tam anlamıyla harekete hızlıca geçeriz. Ciddi bir kadroya sahip olmamız, İstanbul halkı güvencesi açısından önemli. İstanbul İtfaiyesi ya da İBB’nin bütün ekipleri, sadece İstanbul'un değil, bütün Türkiye için bir ihtiyaç anında ilk aranan merkez noktasında. Tüm bu yönleriyle iş birliği içerisinde en güçlü adımları atmanızı diliyor ve istiyorum” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, ziyaretçiler arasında kadın itfaiye eri Zeynep Dursun’un da bulunmasından duyduğu memnuniyeti, “Bugün aramızda bulunan değerli hanımefendi yol arkadaşımız gibi kadın itfaiye çalışanlarının da varlığı, gerçekten hem eşitlikçi bakışımızı hem de toplumda kadın-erkek fark etmeksizin gücünü göstermesi açısından da çok özel, çok kıymetli. Bütün bu yol ve yöntemin bizim stratejimiz olduğunu tekrar hatırlatırken, nice yüzyılları olsun itfaiye teşkilatımızın” sözleriyle dile getirdi.

FATİH / İSTANBUL

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 310. kuruluş yıldönümünü kutlayan İstanbul İtfaiyesi ekiplerini Saraçhane’deki makam odasında ağırladı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, Acil Sağlık ve Cankurtarma Müdürü Ahmet Mete Aker, Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Erdinç Turan, Anadolu Yakası İtfaiye Müdürü Ersel Aykanat, Merkez İtfaiye Müdürü Salih Karataş ve itfaiye eri Zeynep Dursun ile bir araya gelen İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“ÇOKLU HİZMET ALANINI GENİŞLETMEYLE İLGİLİ DAHA STRATEJİK ADIMLAR ATILABİLİR”

“İtfaiye teşkilatı çok simge bir üniformasıyla, duruşuyla, emeğiyle ve tabiri caizse can havliyle mücadele veren özel bir yapıya sahip. İnsan, bir belediye başkanı olduğunda, elbette tümüyle bir gurur taşır. Ama gururlandığı yapılar, teşkilatlar dendiğinde, İstanbul'da, bunların gerçekten en ön sıralarında itfaiye teşkilatımızı görüyorum. Tabii bilimi geliştirmek, günün koşullarında en iyi hizmeti vermesini sağlamak hepimizin sorumluluğu. Bu konuda atılan adımları görüyorum. Daha güçlü, daha ilerici, daha farklı neler yapabiliriz? O arayışlarımızın olduğunu da biliyorum. Sonuçta afetin her türlüsüne müdahale etme kabiliyeti olma mecburiyetindeyiz kurum olarak. Çünkü, ‘itfaiye’ deyince, elbette yangın akla geliyor ama tabii tek başına yangın bir kas değil bizim için. Bu yönüyle, çoklu hizmet alanını genişletmeyle ilgili belki daha stratejik adımlar atılabilir.”

“İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE EN GÜÇLÜ ADIMLARI ATMANIZI İSTİYORUM”

“Sonuçta ülkemizin her noktasında ihtiyaç duyulduğunda, en güçlü kadrosuyla oraya koşan ekibimiz, hemen hemen itfaiyemiz. Aynı zamanda kapısında afet bekleyen bir şehir olmamızdan kaynaklı, yangının dışında başta deprem olmak üzere sel, su baskını vesaire… Şükürler olsun bu konuda çok ciddi altyapı yatırımları yaptık ve bunu çok aşağılara çektik. Daha da aşağılara çekeceğiz. Ama deprem ve buna benzer diğer afetlerde de daha etkin nasıl olabiliriz, meselesini ele almamız gerekiyor. Yeni personele ihtiyacımız olduğunu biliyorum. Bu konuda son yaptığımız görüşmede olumlu bir süreç başladı. Umarım, tam anlamıyla harekete hızlıca geçeriz. Ciddi bir kadroya sahip olmamız, İstanbul halkı güvencesi açısından önemli. İstanbul İtfaiyesi ya da İBB’nin bütün ekipleri, sadece İstanbul'un değil, bütün Türkiye için bir ihtiyaç anında ilk aranan merkez noktasında. Tüm bu yönleriyle iş birliği içerisinde en güçlü adımları atmanızı diliyor ve istiyorum. Sizleri ve ekibinizi bu yönüyle elbette destekliyoruz. Diğer yönetici arkadaşlarımızın da bakış açısının böyle olduğunu biliyorum. İnşallah el ele, 310 yıllık bayrak yarışında bu dönemin en etkin, en başarılı, en güçlü bir dönemi yaşatan ekip oluruz. Sonuçta gün geliyor ve her birimiz bayrağı devredebiliyoruz. Ama bu dönemin çok iyi duygularla anıldığını ve anılacağını şimdiden hissedebiliyorum.”

“NİCE YÜZYILLARI OLSUN İTFAİYE TEŞKİLATIMIZIN”

“İtfaiye çalışanlarımızın, özellikle hassas görevlerde bulunan çalışanlarımızın farklı bir görev statüsüne kavuşmasını da her ortamda dile getirdim ve getirmeye devam ediyorum. Gerçekten bunu hak eden bir pozisyona sahip. Diğer bir yanıyla da bugün de aramızda bulunan değerli hanımefendi yol arkadaşımız gibi kadın itfaiye çalışanlarının da varlığı, gerçekten hem eşitlikçi bakışımızı hem de toplumda kadın-erkek fark etmeksizin gücünü göstermesi açısından da çok özel, çok kıymetli. Bütün bu yol ve yöntemin bizim stratejimiz olduğunu tekrar hatırlatırken, nice yüzyılları olsun itfaiye teşkilatımızın. İstanbul'umuzun tulumbacılardan başlayan, belki gelecekte yapay zeka üzerinden robotların bile kullanılacağı mekanizmalara doğru giden yolculukta, yüzyıllar boyu bu görevi en iyi şekilde yapsın. İtfaiye teşkilatımıza başarılar dilerim.”

ALBAYRAK: “SADECE İSTANBUL HALKINA DEĞİL, TÜRKİYE'YE HİZMET EDİYORUZ”

İBB İstanbul İtfaiye Dairesi Başkanı Albayrak da ziyarette yaptığı konuşmada, kendilerine desteklerinden dolayı İmamoğlu’na teşekkürlerini sundu. Albayrak, “Biz, sadece İstanbul halkına değil, Türkiye'ye artık hizmet ediyoruz. Hatta yeri geldiği zaman, uluslararası faaliyetlere de katılıyoruz. Dolayısıyla, kendimizi her daim hazır halde bulunduruyoruz. Bundan da gerçekten memnunuz. İnanıyorum sizler de bizden memnunsunuzdur. Her şey için teşekkür ederim” dedi.

25.09.24

FOTOĞRAF LİNKİ: https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/2KjltztNengmqeQ

VİDEO LİNKİ: https://we.tl/t-8kJg963jbi


İstanbul,İstanbul Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —