İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA BAŞKENTLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı tarafından yayınlanan 9-15 Eylül tarihlerini kapsayan Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nda İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama bin 488 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanı olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, “İstanbul Havalimanımız Amsterdam, Paris ve Londra gibi Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bırakarak zirvedeki yerini korudu. Dünya genelindeki Küresel ölçekli 25 havalimanı içerisinde ise İstanbul Havalimanımız 7. sırada yer aldı.” dedi. Uraloğlu, Türkiye’nin ise günlük ortalama 3 bin 735 uçuş ile Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6. sırada olduğunun altını çizdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 9-15 Eylül tarihlerinde Avrupa’daki havalimanlarında gerçekleşen havacılık istatistiklerinin yer aldığı 19 Eylül tarihli Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama bin 488 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanı olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, “İstanbul Havalimanımız Amsterdam, Paris ve Londra gibi Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bırakarak zirvedeki yerini korudu. Günlük ortalama 949 uçuş gerçekleştiren Antalya Havalimanı ise aynı listede 10. sırada yer aldı.” dedi. Uraloğlu, küresel ölçekli 25 havalimanı içerisinde ise ortalama 747 günlük uçak kalkışının gerçekleştiği İstanbul Havalimanı’nın dünya genelinde de 7. sırada yer aldığına dikkat çekti.

Türkiye Günlük Ortalama 3 bin 735 Uçuş ile Avrupa’da 6. Sırada

EUROCONTROL tarafından 19 Eylül tarihinde yayınlanan Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nda yayımlanan hava trafik istatistiklerine göre Türkiye’nin günlük ortalama 3 bin 735 uçuş ile Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6.sırada yer aldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Uçuş yoğunluğundaki başarımız uçuşlardaki gecikme sürelerinde de devam etti. Raporda EUROCONTROL hava sahası uçuş başına ortalama 2,27 dakikalık bir gecikme süresi elde ederken Türk hava sahamız ise uçuş başına sadece 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri oldu.” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, EUROCONTROL üyeleri arasında 7 saha kontrol merkezinde uçuş başına ortalama 1 dakikadan fazla gecikme süreleri yakalandığını belirterek, “Budapeşte ortalama 4,4 dakikalık gecikme ile en yüksek gecikme yaşayan hava sahası oldu. Karlsruhe hava şartlarından kaynaklı ortalama 1,9 dakikalık gecikme süresi elde etti. Zagreb ve Belgrad ise 1,8 dakika ile en yoğun gecikme yaşayan saha kontrol merkezleri arasında yer aldı.” şeklinde konuştu.

Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

“Gerekli Tedbirler Alınarak Yapılaşma Yapılabilecek”

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BÜYÜKŞEHİRLE BAŞKA GÜZEL

İSTANBUL-SİVAS YHT HATTI İLE 4,5 AYDA 200 BİNDEN FAZLA YOLCU TAŞINDI

Eş Başkan Türk, Mardin Tanıtım Günleri’ne Katıldı

“Şimdi Kadınların Neler Yapabileceğini Gösterme Zamanı”

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ VE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ AÇILIŞA GÜN SAYIYOR

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu Abonelik Hizmetlerine İlişkin Tasarım Tuzaklarına Dikkat Çekiyor

Başkan Zeyrek, “12 bin 500 evladımıza 17 farklı branşta destek sağlıyoruz”

BASKİ, son 5 yılın ihalelerini mercek altına alıyor

ÇOCUK PROGRAMLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLIYOR

Bandırma Kent Lokantası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Katılımıyla Hizmete Açıldı

Başkan Görgel’den Gaziler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

BAŞKAN GENÇ SEL BÖLGESİNDEKİ SON DURUMU AÇIKLADI

DOĞASEVERLER DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ?NDE ÇÖP TOPLADI

JUNIOR GRAND PRIX ANKARA’NIN ANTRENMAN PİSTİ: BELPA BUZ PATENİ

“BİRİMLER ARASI FUTBOL TURNUVASI” BAŞLADI

-“BİZİM KIZLAR” HAZIRLIK MAÇINI 3-1 KAZANDI

Kepez, ortak akılla yönetilecek

Ortahisar Belediyesi ekipleri sel bölgesinde

Büyükşehir, Yağış Sonrası Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor

‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ 18 Mahallede 5 Bin Çocukla Buluştu

BELEDİYE EKİPLERİMİZİN SEL VE HEYELANLAR SONUCU KAPANAN YOLLARDA AÇMA ÇALIŞMALARI

Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı’nın Gaziler Günü Mesajı

Milletvekili Korkmaz’dan Kaymakam Çengel’e Ziyaret

Bin Pınarlı İda Çiçekleri Seramik Atölyesi Başladı

BAŞKAN GENÇ’TEN ACILI AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Basına ve Kamuoyuna Duyuru

Belediyemiz öncülüğünde "Cizre’mi Seviyorum, Kirletmiyorum" sloganıyla başlatılan temizlik seferberliği kampanyası devam ediyor.

MATEMATİK EVİ GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI BAŞLIYOR

Büyükşehir’den, Minik Atletlere Özel Çocuk Maratonu