İSKİ ALTYAPISINI BEKLENEN MARMARA DEPREMİ’NE KARŞI GÜÇLENDİRİYOR

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Beklenen Marmara Depremi’ne karşı içme suyu isale hatlarını güçlendirmek amacıyla Japonya’da İSKİ için üretilen esnek boru bağlantı parçasının ilk montajını tamamladı. İlk esnek boru bağlantı parçasının montajı Merter Çırpıcı Dere geçişinde bulunan 400 mm çapındaki isale hattında gerçekleştirildi.  Özel bağlantı parçalarının montajına İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de katıldı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), beklenen afetlerde isale hatlarının zarar görmemesi için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Birinci etap olarak belirlenen Avrupa Yakası’nın güneybatı kısmındaki isale hatlarında afet esnasında esneyen boru bağlantı parçalarının montajını gerçekleştiriliyor. Güngören Çırpıcı Dere Geçişi İsale Hattı’nda yapılan çalışma İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Su İsale ve Dağıtım Dairesi Başkanı Ahmet Yılmaz, Avrupa Su İsale Şube Müdürü Celal Köse ve teknik ekiplerin katılımıyla gerçekleşti.

JAPONYA’DAKİ ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ

22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında İSKİ heyeti, Japonya'ya giderek fabrika testlerini yerinde inceledi. Teknik şartnamede belirtilen kriterlere göre gerçekleştirilen testler başarıyla tamamlandı. Heyet, Japonya’da gerçekleştirdiği teknik gezi sırasında Osaka ve Kobe şehirlerindeki isale hatlarında incelemelerde bulundu. Japonya’nın isale hatlarını depreme karşı kullandığı sistem hakkında bilgi alan heyet, bu alandaki yenilikçi çözümleri inceleyerek sistemi İstanbul’da uygulamak için çalışmaları planladı.

56 ESNEK BORU BAĞLANTI PARÇASININ MONTAJI YAPILACAK

İstanbul sınırları içerisinde henüz belirlenmiş aktif fay hattı bulunmamasına rağmen, mevcut Kuzey Anadolu Fayı (KAF) hattının İstanbul’un kıyılarına yaklaşık 6 – 15 kilometre mesafeden geçtiği hesaplanıyor. Beklenen depremin boru hattı üzerinde doğrudan etkisi olmamasına rağmen zeminde kayma, akma, deformasyon gibi sonuçlara yol açabileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle esnek boru parçalarının zemin yapısının bozuk olduğu alanlarda; sıvılaşma, kayma, çökme ve heyelan bölgelerinde, dere geçişleri ve köprü bağlantıları gibi kritik noktalarda kullanılmasıyla isale hatlarının depreme dirençli hale getirilmesi hedefleniyor. İstanbul'un çeşitli bölgelerinde montajı gerçekleştirilecek 56 esnek boru parçası sayesinde, kentin isale hatları depremlere karşı daha dirençli hale getirilecek. 100 milyon liralık yatırım ile olası afetlere karşı altyapı güçlendirilecek.

İstanbul,İstanbul Belediyesi

HER NOKTADA ÇALIŞMA VAR

OSM’de minik sanatçılara Yusuf Alemdar sürprizi: “Büyük hayaller kurabilmeniz için çok çalışacağız”

UMFF, Sinemaseverleri Büyülü Bir Yolculuğa Çıkaracak

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 1. OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden Unutulmaz Açılış

Büyükşehir’in 1. Dönem Çocuk Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Mardin’de Kadınlara Yönelik Önemli Projeler

Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları itfaiyecileri ziyaret etti

Kaçak Villa Yıkıldı

ZABITA EKİPLERİMİZ TARAFINDAN DOĞALGAZ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘Anne Eli Kermesi’ 7 Ekim Pazartesi Günü Açılıyor

Ahilik bizim geçmişiz, bugünümüz ve geleceğimiz.

ANKARA ODAKLI İLK TV KANALI ABB TV 4 YAŞINDA

Büyükşehir, Kentsel Tasarım Alanlarında Ulaşım Yatırımlarına Başladı

Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşı ilerlemiş yurttaşlar yalnız bırakılmadı

161 YILLIK FENER 5 NESİLDİR ÇİLESİZLERE EMANET

Büyükşehir, Ilıca’nın Bir Sorununu Daha Çözüme Kavuşturdu

BBB’den Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaretler

Dicle Üniversitesi Kampüsünde ring seferleri artırıldı

ALPU MUHTARLARI ÜNLÜCE İLE BULUŞTU

DBB üniversiteye ilk kez kayıt yapan 3 bin öğrenciye eğitim desteği verecek

Dünya Kahve Günü’nde Eyüpsultan’ı kahve kokusu sardı

Dinar Belediye Sporumuz Sahaya Çıkıyor!

ANTALYA FİLM FORUM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

Yusuf Alemdar eli öpülesi büyüklerle kucaklaştı: “Sizlere hürmeti geleceğe miras bırakacağız”

Kızıltepe Halk Lokantası Açılıyor

Konak’ta Pembe Farkındalık