İPEKYOLU’NUN İLK KENT BOSTANINDA KADINLARA SERTİFİKALI EĞİTİM

DİĞER 11.06.2024 13:39:21 0
İPEKYOLU’NUN İLK KENT BOSTANINDA KADINLARA SERTİFİKALI EĞİTİM

İpekyolu Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde hizmete açtığı kent bostanında kadınlar eğitim almaya başladı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Hatuniye Mahallesi’nde 1.7 dönümlük arazi üzerine kurulan 20'şer metrekarelik 18 bahçeden oluşan İpekyolu'nun ekolojik tarıma uygun ilk kent bostanında kadınlar bitki fidesi yetiştiriciliği eğitimi almaya başladı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen fide yetiştiriciliği eğitimi 5 Temmuz 2024’e kadar devam edecek ve kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verilecek.

Kurslara katılan kadınlar, yetiştirdikleri ürünleri çocukları ile birlikte hasat ettiklerini ve bunları çocuklarına güvenle yedirebildiklerini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.

İpekyolu’nun ilk kent bostanı ile kadınlar kendi ürettikleri sebze ve meyveleri yetiştirerek aile ekonomisine katkı sağlayacak, kadınlara yönelik kurslar devam edecek.

Van,İpekyolu Belediyesi

Eş Başkan Demir’den Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne Ziyaret

AKDENİZ’İN TARIM YOLLARI YENİLENİYOR

İLÇEMİZDEKİ RİSKLİ YAPILARIN YIKIM İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

VOLEYBOL MAÇLARIYLA SPORUN KEYFİ, İPEKYOLU SPOR TESİSLERİNDE SÜRÜYOR

Eş Başkanımız Güler Yerbasan, Belediyemiz meclis üyeleri ile birlikte, İzzet Kezer Caddesinde incelemelerde bulundu.

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİNDEN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

Irkçı Saldırıya Uğrayan Kürtçe Trafik Uyarıları Yeniden Yazıldı