Tarih: 19.09.2024 13:40

İpekyolu’nda sel ve su taşkınlarına karşı menfez çalışması yürüttük

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizde olası sel ve su taşkınlarına karşı başlattığımız yol, altyapı ve menfez çalışmalarını sürdürüyoruz.

İpekyolu’nda olası sel ve su taşkınlarına karşı tedbir almak için çalışmalarını sürdüren Afet İşleri Müdürlüğümüz ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz kırsal mahalleler başta olmak üzere kent genelinde sorumluluk alanımızda bulunan yollarda başlattığımız altyapı, menfez ve baks çalışmalarına devam ediyor.

Selden etkilenen ilçelerimizin başında gelen Ortanca (Siyewan), Değirmenköy (Derman) Mahallelerimizin yanı sıra ekiplerimizin bu kez de Kıratlı (Lamizgirt) Mahallesi’nde köprü, menfez onarım ve koruge boru çalışması yürüttü.

Çalışmalar kapsamında kent genelinde bulunan yerleşim yerlerinin yağışlar sebebiyle oluşan afetlerden etkilenmesini minimum düzeye indirebilmek, kullanım ömrünü tamamlamış ve boyutları nedeni ile kazalara sebebiyet veren çay geçiş köprülerinin yerine dere yatakları ile taşkın bölgelerinde ulaşımın kesintisiz, güvenli ve konforlu olmasını amaçlayan belediyemiz, ilçe genelinde taşkın riski olan yollarla ilgili çalışmalarına devam edecek.

Van,İpekyolu Belediyesi

Orjinal Habere Git