*İpekyolu Buzhane Mahallesi'nde Dere Taşkını: Eşbaşkan Abdullah Zeydan İncelemelerde Bulundu*

DİĞER 21.09.2024 21:40:27 0
*İpekyolu Buzhane Mahallesi

*İpekyolu Buzhane Mahallesi'nde Dere Taşkını: Eşbaşkan Abdullah Zeydan İncelemelerde Bulundu*

Buzhane Mahallesi'nde dün etkili olan yağış nedeniyle dere yatağında taşkın meydana geldi. Yükselen su seviyeleri, özellikle mahalledeki bazı evlerin bahçelerini suyla doldurarak, halkımızın günlük yaşamını olumsuz yönde etkiledi.

Bölgedeki taşkınla ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanımız Abdullah Zeydan, olay yerine intikal etti. Eşbaşkan Zeydan, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek yaşanan sıkıntıları ve ihtiyaçları dinledi. 
Eşbaşkanımız Zeydan’dan DSİ’ ye “Kurubaş Deresi’ni Standartlara Uygun Hale Getirin”

Halkımızın yaşadığı mağduriyetlere duyarlılık gösteren Zeydan, "İpekyolu ilçemizde Buzhane Mahallesi’nde meydana gelen taşkından dolayı buradayız. Kurubaş Deresi DSİ’nin sorumluluğundadır. Standartlara uygun bir dere ıslahı yapılmamış, bu sebepten kaynaklı son 6 ayda ikinci kez sel taşkını meydana gelmiştir. Vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşıyor. Vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre 5-6 yıl önce küçük bir çocuğun bu dereye düştüğünü maalesef cansız bedeninin 2-3 km ötede bulunduğunu öğrendik. Olay sonrasında da hiç bir ıslah çalışması yürütülmemiştir. Van’ın en büyük merkez ilçesinin göbeğinde DSİ’nin bu ihmali, bu duyarsızlığı kabul edilemez. DSi’ye buradan çağırıda bulunuyoruz. Lütfen bu Kurubaş Deresi’ni standartlara uygun hale getirin. Bizler vatandaşlarımızın artık bu şekilde mağdur olmalarını kabullenemiyoruz. Eğer sizler yapmıyorsanız bu sorumluluğu, bu yetkiyi Büyükşehir Belediyesi’ne verin, vatandaşlarımızı içine düştüğü bu durumdan kurtaralım ve gerekli işlemleri yapalım. Buradan tekrar yetkililere sesleniyoruz lütfen sorumluluğunuzu yerine getirin. Tekrardan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi olarak sonraki süreçlerde halkımızın uğradığı maddi ve manevi sıkıntılar noktasında da üzerimize ne düşüyorsa, halkımızın yanında olacağımızı, yaralarımızı birlikte saracağımızı belirtmek istiyoruz. Halkımıza ve kentimize tekrardan geçmiş olsun.” diye konuştu.

İncelemeler sırasında Zeydan, bölgeye müdahale eden Afet İşleri Müdürlüğümüz ile Fen İşleri  Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte su tahliye çalışmalarını değerlendirdi. Ekiplerimiz, taşkının etkilerini azaltmak için hemen harekete geçtiklerini ve bölgede temizleme çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Ayrıca, derelerin ıslah edilmesi ve gelecekte benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağı da belirtildi.

Buzhane Mahallesi halkı, Eşbaşkan Zeydan’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederken, yaşanan olayın kendileri için büyük bir endişe kaynağı olduğunu dile getirdi. Özellikle çocuklu aileler, güvenli bir yaşam alanı sağlanması için yetkililerden destek beklediklerini aktardı. 

Mahalle sakinleri yaşanan olumsuz durumun ardından belediyenin hızlı müdahalesini takdirle karşılarken, ilgilerinden dolayı Eşbaşkan Abdullah Zeydan’a teşekkürlerini bildirerek, uzun vadeli çözümler beklediklerini vurguladı.

Belediyemiz DSİ'yi Daha Önce Uyarmış

Öte yandan belediyemiz, Kurubaş Deresi yatağında sık sık meydana gelen taşkın durumu ile ilgili aylar öncesinde (DSİ) Devlet Su İşleri’ne 2 Mayıs 2024 tarihinde 94527 sayılı, Köprü Boyutlandırma ve Yatak Düzenlemesi Hakkında resmi yazı yazarak, gerekli çalışmaların yapılmasını talep etmişti. DSİ’ye yazılan yazıda, dere yatağı üzerinde bulunan iki adet köprü geçişinin taşıma kapasitesi ve derinlik açısından yetersiz kaldığı belirtilerek, yağışlar sonucu şehrin büyük bir bölümüne ait atık ve yüzeysel suları taşıyan bu menfez ve köprü geçişlerinin tıkandığı belirtildi. Yazıda ayrıca çevrede bulunan yerleşim alanlarına su baskınlarını engellemek için yatak düzenlemesi ve bu köprülerin taşıma kapasitelerinin arttırılması konusunda uyarı yapıldığı da görülüyor. 

Belediyemiz halkımızın mağduriyet yaşamaması için ilçedeki tüm çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.


Van,İpekyolu Belediyesi

Eşbaşkan Zeydan’dan taşkın bölgesinden DSİ’ye sorumluluk çağrısı

Mezarlıklarda bakım ve onarım çalışması aralıksız sürüyor

VASKİ 6 bin 300 metre yeni içme suyu hattı çekti

KARAKÖPRÜ'DE ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ OKUMA EVİ KAZANDIRILDI

BAŞKANIMIZ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULUNUN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİNE KATILDI

Dağeteğinde Yeni Yol Açma Çalışmaları Sürüyor

Zabıta Ekiplerinden Fırınlara Denetim

Eş Başkan Demir, Musa Anter’in 32. Yıldönümü Anma Programına Katıldı

Kızıltepe Diş Hastanesi Personellerine Yönelik Yangın Eğitimi

22.1°