Tarih: 18.09.2024 14:35

İPEKYOLU BELEDİYESİ'NDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

İpekyolu Belediyesi, bölge ekonomisinde tarım sektörünün önemini göz önünde bulundurarak çiftçilere yönelik desteklerini devam ettiriyor. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, tarımsal üretimi teşvik etmek ve çiftçilerin iş yükünü hafifletmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, tarımsal verimliliği artırmak ve çiftçilerin üretim süreçlerini kolaylaştırmak için destek isteyen 5 çiftçiye 180 dekarlık mısır ekimi için makine yardımı sağladı. Kullanılan makineler arasında 2 adet silaj biçme makinesi, 2 hububat mibzeri, 1 hububat harman makinesi ve 1 pnömatik mibzer bulunuyor.

Müdürlük, tarımsal araç parkında toplamda 6 tarımsal araç ile çiftçilere hizmet veriyor. Bu araçlar, çiftçilerin tarlada iş yükünü azaltarak, üretim süreçlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor.

İpekyolu Belediyesi’nin bu destekleri, tarımsal üretimin artırılması ve bölge ekonomisinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Belediyenin tarım sektörüne yönelik bu tür yardımları, çiftçilerin işlerini kolaylaştırırken, tarımsal üretimi de teşfik ederk yerel ekonomiye katkıda bulunmayı sürdürüyor.

İpekyolu Belediyesi tarımsal desteklerine devam edecek ve çiftçilere yönelik yeni projelerini hayata geçirerek bu adımlarıyla bölgedeki tarım sektörünü daha da güçlendireceğini ve çiftçilere önemli avantajlar sağlayacağını vurguladı.

Van,İpekyolu Belediyesi

Orjinal Habere Git