Ilgaz'ımızda 3. defa Düzenlenen Uluslararası Resim Çalıştayı ile İlçemizin Tanıtımını Sürdürüyoruz

AK PARTİ 29.04.2024 21:11:38 0
Ilgaz
Ilgaz Nolana Mountain Resort'da düzenlenen Resim Çalıştayı'nın sergisine katılım yoğundu. Dördü dekan olmak üzere sekiz akademisyenin içlerinde bulunduğu 26 ünlü ressamın katıldığı çalıştayda 52 resim görücüye çıktı. Açılışını Valisi M. Fırat Taşolar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Konfederasyonu Genel Başkanı Kaptan Mustafa Can, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz ve Belediye Başkanımız Mehmet Öztürk’ün yaptığı sergi büyük beğeni topladı.

Çankırı Konfederasyonu tarafından Yıldıztepe Kayak Merkezi'mizde düzenlenen resim çalıştayının sergisi açıldı. Sergide, Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçıvan ve Türkiye'den 26 ressamın Ilgaz'ın doğası, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü yansıtan eserleri yer aldı.

Çankırı Konfederasyonu tarafından llgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde, ressam Birsen Çeken ve Ayşen Can koordinatörlüğünde 20-27 Nisan tarihlerinde organize edilen resim çalıştayının sergisi törenle açıldı. Açılışın ardından katılımcılar, Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçıvan ve Türkiye'den 26 ressamın, Ilgaz'ın doğası, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü ön plana çıkarttıkları eserleri gezerek bilgi aldı.

Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Ilgaz'ın tanıtımına katkı sağlayan sanatçılara teşekkür etti. Çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren başkanımız, "Sanatın ve sporun yıldızı Ilgaz Yıldıztepe'de inşallah bundan sonra da güzel çalışmalara ev sahipliği yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Elimizden geldiği kadar Ilgaz Belediyesi olarak bu katkıları vermeye devam edeceğiz." dedi.

Çankırı Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Can da sanatın çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplumun gittiği yolun iyi mi kötü mü olduğunun sanatçının duruşundan hissedildiğini belirten Can, "Sanat ülkeler için o kadar önemlidir ki büyük savaşlarda şehir ele geçirildiğinde karşı tarafın ilk yaptığı, o ülkenin sanat eserlerini ele geçirmektir. Çünkü toplumların bellekleri o sanat eserlerine adeta işlenmiştir. Türk bağımsızlık savaşının can damarı olan, istiklal yoluna ev sahipliği yapmış Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde böylesi bir sanat etkinliğinin düzenlenmesi, hassas sanatçılarımızın aynı zamanda şanlı geçmişimize saygı duruşlarının ifadesidir. Ülkemizin kadim geleceğini alnında bir ışık olarak yansıtan, yürüdükleri yol aydınlanan tüm sanatçılarımızın ellerine sağlık." ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra ressamlara katılım belgesi verildi.

Sergi sonunda İstiklal Yolunu anlatan “Umudun Yolu” belgeselinin ön gösterimi yapıldı.

Tören hatıra fotografı çekinilerek sona erdi.

Çankırı,Ilgaz Belediyesi

TAPDUK EMRE KİTAP KONAĞI SINAV KAYGISI VE YÖNETİMİ KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

“EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER”

SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

Şampiyon sporculardan Başkan Aydın’a ziyaret

Osmangazi, Ata Posterleri ile Donatılıyor

Haber Deneme 1

İhale İptal İlanı

Gençlik Haftası Bowling Turnuvası

Haluk Levent’in Katılımıyla ‘Osmangazi Gençlik Yürüyüşü’

29°