CHP 13.10.2024 21:35:24 0
“İhale süreci yeniden başladı”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Elazığ Depremi’nin ardından yapım maliyetini üstlendiği Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi’nin feshedilen sözleşmesinin ardından sürecin yeniden başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada “32 derslikli Atatürk Lisesi Binası yapımını her koşulda tamamlayacağımızı bilgilerinize sunarız” ifadesine yer verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılındaki Elazığ Depremi’nde ağır hasar alan Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi’nin inşa edilmesi için 2021 yılındaki başlatılan süreçte, yüklenici firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle yapım sözleşmesinin feshedildiğini ve ihale sürecinin yeniden başlatıldığını açıkladı. Açıklamada okul inşaatının her koşulda tamamlanacağı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan sürece ilişkin açıklama şöyle:
“Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde birçok okulun ağır hasar alması sebebiyle ortaya çıkan okul binası yapımı ihtiyacına katkıda bulunmak maksadıyla Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi’nin yerine Maliye Hazinesi adına kayıtlı 12 bin 500 metrekare arsada projelendirilen Atatürk Lisesi Binası’nın yapım maliyetinin karşılanması, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan 23 Eylül 2021 tarihli protokol uyarınca İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzbeton AŞ tarafından üstlenilmiştir. 32 Derslikli Atatürk Lisesi Binası Yapımı İşi, 2023/398586 Kayıt Numaralı İhale sonucunda seçilen müteahhit/Arin Yapı-Zanew İnşaat Ortaklığı’na 15 Ağustos 2023 tarihli sözleşme uyarınca tevdi edilmiştir. 62 milyon 62 bin TL ihale bedeli ile imzalanan sözleşmede işin süresi 550 gün olarak kararlaştırılmıştır. 20 Eylül 2023’te yapılan yer teslimi tarihine göre yapım işinin 23 Mart 2025 tarihinde tamamlanması gerekmektedir. Ancak yapım işinde yüzde 49,38 nispetinde ilerleme beklenirken, hâlihazırdaki ilerlemenin yüzde 8,81 seviyesinde kaldığı, Ocak-Şubat iklim koşulları sebebiyle şantiye çalışmasına ara veren müteahhidin yapım işine yeniden başlamadığı tespit edilmiştir.”
“Yapım işine devam edilmesi konusunda gönderilen uyarı yazılarından sonuç alınamamış ve tespit edilen ilerleme hızına göre işin tamamlanmasının mümkün olamayacağı anlaşılmıştır. Müteahhidin yapım işinin bir başka firma tarafından tamamlanmak üzere devir talebi geri çevrilmemiş fakat 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu kapsamında karşılanması mümkün olamayacak talep ve koşulların ileri sürülmesi sebebiyle yapım sözleşmesinin devrine onay verilmesi de mümkün olmamıştır. Yapım işinin sürüncemede kalmaması bakımından ve kanun gereği 2023/398586 İhale Kayıt Numaralı Sözleşme feshedilmiştir.”

“Yapımını her koşulda tamamlayacağız”
“İştirakimiz İzbeton AŞ’nin yapım maliyetini üstlendiği yapım işinin tamamlanması maksadıyla Kanun gereği ihale süreci yeniden/derhal başlatılmış olup 32 Derslikli Atatürk Lisesi Binası yapımını her koşulda tamamlayacağımızı bilgilerinize sunarız.”

İzmir,İzmir Belediyesi

“İhale süreci yeniden başladı”

Muhtar Apak; “Yanımda Olduklarını Hissettim”

Güvenli Annelik Semineri