İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: "Göçmen Kaçakçılarına Karşı Mücadelemiz Sürüyor"

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya:

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 81 ilde son bir ayda düzenlenen göçmen kaçakçılığına karşı operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, jandarma ekiplerinin kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sonucunda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4.040 düzensiz göçmenin yakalandığını belirtti.

Tutuklama ve Adli Süreçler

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, yakalanan organizatörlerden 82’sinin tutuklandığını, 31’inin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını, geri kalan şüphelilerin ise adli süreçlerinin devam ettiğini açıkladı. 107 aracın kaçakçılıkta kullanıldığı tespit edilerek operasyonlar sırasında ele geçirildiğini de vurguladı.

Düzensiz Göçmenler Sınır Dışı Ediliyor

Yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiğini belirten Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, sınır dışı işlemlerinin hızla başlatıldığını ifade etti. Operasyonlar Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, jandarma personeline başarılarından dolayı teşekkür ederek, “Milletimizin duası sizinle, mücadelemiz aralıksız sürecek” dedi.

Yüz Binler Millet Bahçesine Akın Etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na üye oldu

İnegöl Mercedes Ve Klasik Araç Fuarına Ev Sahipliği Yapacak

Yusuf Alemdar Sakarya’ya bir kez daha depremi hatırlattı: “Dönüşüm için kaybedecek zamanımız yok”