İBB’DEN DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜNE ÖZEL BİR KUTLAMA

İBB’DEN DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜNE ÖZEL BİR KUTLAMA

İBB’DEN DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜNE ÖZEL BİR KUTLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü Beykoz Korusu’nda düzenlemiş olduğu özel bir organizasyonla kutladı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü, yaşlı hakları ile sağlıklı bir yaşlılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde yaş almış bireyler onuruna özel bir yemek organizasyonu düzenledi.

Yaklaşık 200 kişilik bir katılımla gerçekleşen “İBB 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Yemek Programı”na İBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Önder Yüksel Eryiğit, İBB İstanbul Darülaceze Müdürü Tülay Aytekin Aktaş katıldı.

Dünya Yaşlılar Günü organizasyonunda bir konuşma yapan İBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Önder Yüksel Eryiğit; Toplum ve aile hayatımızın en kıymetli hazineleri kıymetli büyüklerimiz, bugünle gelecek arasında köprü kurarken, tecrübeleriyle de yolumuzu aydınlatan koca çınarlarımız 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nüzü kutlar saygıyla ellerinizden öperim, sözleriyle konuşmasına başladı.

ERYİĞİT:  HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Konuşmasında sağlık uygulamalarının gelişmesiyle nüfus çizelgesinde artan yaşlı nüfus oranına, yaşlı haklarına ilişkin işaretlemelerde bulunan Eryiğit; “Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaş almış sakinlerimiz için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir. Gelişen tıbbi tedaviler, sağlık uygulamaları ve ekonomik faktörler, insan ömrünü artık uzattı. Dolayısıyla emeklilik yaşları artık orta yaş kabul ediliyor. Emekli oldum iş bitti dememeli, üretken bir şekilde hayatın içinde var olmalı. Bu bilinç insanın ömrüne ömür katar. Biz de bu bilinçle değerli büyüklerimizin yaşam kalitelerinin arttırılmasına katkı sağlıyoruz”, açıklamalarını yaptı.

GECENİN ONURUNA ÖZEL KONSER

İBB Orkestralar Şube Müdürlüğü Müzik Topluluğu’nun da Dünya Yaşlılar Günü Özel Konser programı düzenledi. Yaş almış bireylerin coşkuyla eşlik ettikleri etkinlikte Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Önder Yüksel Eryiğit ile İBB Darülaceze Şubesi Müdürü Tülay Aytekin Aktaş, konukların masalarını ayrı ayrı gezerek, davetlilerin talep ve beklentilerini dinledi, her bir davetliye ayrı ayrı gül takdim etti, davetlilerin yaşlılar gününü kutladı.

GENİŞ YELPAZEDE HİZMETLER SUNULUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaş almış bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal ilişkilerini güçlendirmek, sağlıklarını iyileştirmek ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla başta İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü olmak üzere eğitimden sağlığa, erişilebilirlikten ulaşıma değin geniş yelpazede,  yaş almış bireylere hizmetler sunuyor. Uygulamaya koyduğu yeni projelerle yeni nesil ile yaş almış bireyleri buluşturarak nesiller arası kültür köprüleri kuruyor.

1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 14 Aralık 1990 tarihinde, oy birliği ile 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak kabul etmiştir.  1991 yılından günümüze Dünya’da her yıl 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak kutlanmaktadır. Etkili tedavi ve sağlık uygulamalarının gelişmesi, sağlık hizmetlerine erişebilirlik, sosyo-ekonomik faktörler, 65 yaş ve üzerinin toplam nüfus içindeki oranını tüm dünyada arttırmıştır. Dünya nüfusunun yaklaşık %10’unu yaşlı nüfus oluşturmaktadır. TÜİK raporlamalarına göre 65 yaş ve üzeri nüfus, son beş yılda %21,4 artmış, 2023 yılı itibarıyla toplam nüfusun %10,2’sine ulaşmıştır.


İstanbul,İstanbul Belediyesi


HER NOKTADA ÇALIŞMA VAR

OSM’de minik sanatçılara Yusuf Alemdar sürprizi: “Büyük hayaller kurabilmeniz için çok çalışacağız”

UMFF, Sinemaseverleri Büyülü Bir Yolculuğa Çıkaracak

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 1. OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden Unutulmaz Açılış

Büyükşehir’in 1. Dönem Çocuk Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Mardin’de Kadınlara Yönelik Önemli Projeler

Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları itfaiyecileri ziyaret etti

Kaçak Villa Yıkıldı

ZABITA EKİPLERİMİZ TARAFINDAN DOĞALGAZ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘Anne Eli Kermesi’ 7 Ekim Pazartesi Günü Açılıyor

Ahilik bizim geçmişiz, bugünümüz ve geleceğimiz.

ANKARA ODAKLI İLK TV KANALI ABB TV 4 YAŞINDA

Büyükşehir, Kentsel Tasarım Alanlarında Ulaşım Yatırımlarına Başladı

Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşı ilerlemiş yurttaşlar yalnız bırakılmadı

161 YILLIK FENER 5 NESİLDİR ÇİLESİZLERE EMANET

Büyükşehir, Ilıca’nın Bir Sorununu Daha Çözüme Kavuşturdu

BBB’den Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaretler

Dicle Üniversitesi Kampüsünde ring seferleri artırıldı

ALPU MUHTARLARI ÜNLÜCE İLE BULUŞTU

DBB üniversiteye ilk kez kayıt yapan 3 bin öğrenciye eğitim desteği verecek

Dünya Kahve Günü’nde Eyüpsultan’ı kahve kokusu sardı

Dinar Belediye Sporumuz Sahaya Çıkıyor!

ANTALYA FİLM FORUM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

Yusuf Alemdar eli öpülesi büyüklerle kucaklaştı: “Sizlere hürmeti geleceğe miras bırakacağız”

Kızıltepe Halk Lokantası Açılıyor

Konak’ta Pembe Farkındalık

Büyükşehir’den uluslararası işbirliği

8 İlde “SİBERAĞ-8” Operasyonlarında Hesaplarında 16 Milyon 800 Bin TL Para Hareketliliği Bulunan 22 Şüpheli Yakalandı

BAŞKAN KAYA, YILIN İLÇE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Yükleniyor