HÜRRİYET’TEN KAMU MALI ÜZERİNDE HAK İDDİA EDENLERE TEPKİ!

CHP 31.08.2024 21:01:57 0
HÜRRİYET’TEN KAMU MALI ÜZERİNDE HAK İDDİA EDENLERE TEPKİ!

“Bunun Adı Üç Kuruşa Ranttır!”

Başkan Hürriyet, kişilerin belediye mülklerini kiralayıp tadilat yaparak işletme haline getirmelerinin ardından bu yerler üzerinde hak iddia etmelerine yönelik eleştirilerini dile getirerek, “Bunun adı üç kuruşa ranttır!” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeye ait mülklerin kiralanması ve bu mülkler üzerinde yapılan yatırımlar konusunda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sert eleştirilerde bulundu. Başkan Hürriyet, bazı kişilerin belediye mülklerini kiralayıp tadilat yaparak işletme haline getirmelerinin ardından bu yerler üzerinde hak iddia etmelerine yönelik eleştirilerini dile getirdi.

“Nasıl Bir Kafadır Bu?”

Başkan Hürriyet, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Belediyeye ait bir binayı kiralayıp tadilat yapıp işletilecek hale getirdi diye ya da boş bir belediye arsasına yatırım yaptı diye her şeye hakkı olduğunu savunanları görünce ülkem adına çok üzülüyorum. Nasıl bir kafadır bu? Belediye istese zaten binasını kullanılır hale getirecek gücü vardır ve yapar. Belediye için mi yapıyorsunuz bu tadilatları? Tabii ki hayır. Ucuza yer kiralayıp daha fazla kazanmak için yapıyorsunuz.

“Teslim Etmekle Sorumlusunuz”

Yahu siz harabe de olsa bir ev kiraladığınızda ve oturulacak hale getirdiğinizde o evi üstünüze mi yapıyorlar? Sahibi mi oluyorsunuz o yerin? Ya da ömür boyu kullanma hakkınız mı oluyor? Tabi, ki hayır. Süreniz bittiğinde teslim etmekle sorumlusunuz. Ya da boş bir araziye siz bir bina yaptınız diye o arazinin sahibi mi oluyorsunuz?

“Esnafın Suçu Ne?”

Bu değerli yer ve araziler belediye değil de kişiden kiralandığında ciddi hava paraları ve kira bedelleri isteniyor. İstediğiniz kadar üzerine yatırım yapın fark etmez. Peki belediye malı olunca ne oluyor biliyor musunuz; Üç kuruşa rant oluyor bunun adı! Peki onca hava paraları ve kiralar ödeyerek üstüne bir de yatırım yapan ve ayakta durmaya çalışan esnafın suçu günahı ne?”


Kocaeli,İzmit Belediyesi

Başkan Görkem Duman’dan müjdeli haber

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ İLE KIYI TEMİZLİĞİ

Kış Spor Okulları

BAŞKAN YILMAZ’A ARAZİ YOLU TEŞEKKÜRÜ

Türkiye’nin en büyük fotoğraf festivali başlıyor

Avrupa Hareketlilik Haftası Başlıyor

Mersin Büyükşehir’in Kurs Merkezleri’nden Mezun Olan Öğrencilerden Başkan Seçer’e Ziyaret

Son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi

Veli Gündüz Şahin’den Ankaralı Turgut’a Ziyaret

32.5°