HİSAR’DA FETİH VE HIDIRELLEZ COŞKUSU

CHP 8.05.2024 00:30:40 0
HİSAR’DA FETİH VE HIDIRELLEZ COŞKUSU
Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, Hisar’da düzenlenen Kütahya’mızın Fethi’nin 950. Yıl Dönümü ve Hıdırellez Bayramı etkinliklerinde hemşehrilerimizle bir araya geldi.

Kütahya’mızın Fethi’nin 950. Yıl Dönümü ve Hıdırellez Bayramı etkinlikleri, Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyemiz organizasyonuyla il protokolü ve çok sayıda hemşehrimizin katılımıyla Kütahya Kalesi’nde düzenlendi. Etkinliklerin açılışında şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Yapılan açılış konuşmalarının ardından etkinlikte sahne alan Evliya Çelebi Mehteran Takımı ve Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Halk Oyunları ekibi, performanslarıyla hemşehrilerimizden büyük alkış aldı.

Etkinlikte hemşehrilerimize hitap eden Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kütahya’mızın Fethi’nin 950. Yılı ve Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı’nı bir arada kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Bu iki güzel vesileyi aynı günde kutlamak Kütahya’mız için de bir ayrıcalık durumundadır. Bayramları bayram gibi kutlayabilmek öncelikle o toprağın yurt olmasına bağlıdır. Yaklaşık Bin Yıl önce bu toprakların bir Türk yurdu haline gelmesini sağlayan ecdadımıza olan minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Onlar fethettiler ve buraları bizlere yurt olarak bıraktılar. Bizler de onlara layık evlatlar olarak, bu toprakları mamur bir memleket haline getirerek gelecek nesillere ulaştırmakla mükellefiz. Bugün aynı zamanda Hıdırellez. Baharın; birlik, beraberlik, bereket ve bolluğun simgesi olarak kutladığımız bir gün. Hızır Aleyhisselam ve İlyas Peygamberin buluştuğuna inanılan bir gün. Bugünler milletleri millet yapan kültürel unsurlardır. Hıdırellez de tüm Türk coğrafyalarında kutlanan, bizi biz yapan önemli günlerimizden birisidir. Bizler aynı duyguyu paylaşan milletlerin var olmaya devam edeceği inancıyla bu güzel günleri kutlamaya ve gelecek nesillerimize de bu bilinçle aktarmaya devam edeceğiz. Ve bu topraklar üzerinde birlik ve beraberlik duygularını yaşatarak kıyamete kadar var olacağız. Bu vesileyle Bin Yıl önce Kütahya’mızı fethederek bir Türk Yurdu haline getiren Süleyman Şah’ı, İmadüddin Hezar Dinari’yi, Bu toprakları Kuruluşun şehri yapan bütün ecdadımızı, Kurtuluşun şehri olmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu güzel ve anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize ve organizasyonda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor; Kütahya’mızın Fethi’nin 950. Yılı ve Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı’nı kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kütahya’mızın Fethi’nin 950. Yıl Dönümü ve Hıdırellez Bayramı etkinlikleri, Kütahya Belediyemiz tarafından yapılan ikramlarla sona erdi. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi

Başkan Tugay Samsun’da Bandırma Vapuru’nu ziyaret etti

​Başkan Tugay: “İzmir ve Samsun kadersel olarak bağlı iki şehir”

YUNUSEMRE'DE PEDALLAR 19 MAYIS İÇİN ÇEVRİLDİ

Başkan Kaya, Kent Lokantası’nı inceledi

Büyükşehir Halk Oyunları ‘Asrın Zaferi’ ile göz doldurdu

BAŞKAN KÖSE 19 MAYIS KUTLAMALARINA KATILDI

ATATÜRK’ÜN MAKAM ARACI BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE SERGİLENDİ

BAŞKANIMIZ BURCU KÖKSAL GENÇLERLE BULUŞTU

BAŞKANIMIZ BURCU KÖKSAL GENÇLERLE BULUŞTU

26.3°