HBB, İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE YENİ BİR ADIM ATTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla hayata geçirdiği Hatay Kariyer ve İstihdam Merkezi (HAKİM) projesinin tanıtım ve imza töreni yapıldı.

HAKİM PROJESİ İŞ DÜNYASINDAN TAM NOT ALDI

Antakya HBB Yerleşkesi Habitat İstasyon Salonu’nda gerçekleştirilen lansman toplantısına il protokolü, iş dünyasının temsilcileri, meslek odaları ve vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası verdiği röportajda HBB Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Kandemir, "HAKİM projemiz, Mehmet Öntürk Başkanımızın seçim öncesinde vaatleri arasında yer alıyordu. Seçim sonrası hızlı bir şekilde bu projeyi hayata geçirmeye çalıştık." diye konuştu.

Proje, Ziraat Odası, Sanayi Odası, Ticaret Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü gibi paydaşlarla ortaklaşa hazırlandığını hatırlatan Kandemir, "İnşallah Hatay için güzel bir proje olacak," diyerek sözlerini tamamladı.

Proje hakkında düşüncelerini ileten Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, HAKİM projesinin kendilerine tanıtıldığında, umut verici bir gelişme olduğunu ifade etti. Ayrıca projenin nitelikli elemanların yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirtti

Esnaf temsilcileri, HAKİM projesinin hayata geçmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini; çırak ve kalfa bulma konusunda zorluk yaşadıklarını hatırlatarak bu tür projelerin istihdam yaratacağına inandıklarını ifade ettiler.

Projenin karşılıklı destekle yürütülmesi gerektiğini vurgulayan işletme sahipleri ise gençlerin mesleki açıdan önlerini açacak bir girişim olduğunu ve işsizliğin önlenmesine önemli katkılar sağlayacağını düşündüklerini ifade ettiler.

Not: Haberin video ve fotoğraflarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

Fotoğraf: https://we.tl/t-LajG3iiyJ2

Video: https://we.tl/t-dikSD3AilI

Hatay,Hatay Belediyesi

“BEN DE UÇABİLİRİM” İLK GÖSTERİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

MİNİK ÖĞRENCİLER ESTRAM’IN MİSAFİRİ OLDULAR

Başkan Büyükkılıç'tan Kayseri Kitap Fuarı’na “Ücretsiz Ulaşım” Desteği

10.10 Dünya Balıkesirliler Günü kutlandı

YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

TARSUS’TA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN ZEYTİN HASADI

Turizm danışma bürolarına turistlerden yoğun İlgi

Büyükşehir’den Ruh Sağlığı Günü’nde Anlamlı Etkinlik