HBB DESTEKLERİYLE AZİZ PETRUS VE PAVLUS BAYRAMI KUTLANDI

Hatay Büyükşehir Belediyesinin katkı ve destekleriyle Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı, Saint Pierre Kilisesi Anıt Müzesi'nde kutlandı.

İLK MAĞARA KİLİSESİ’NDE DÜNYA BARIŞI İÇİN DUALAR EDİLDİ

BAŞKAN ÖNTÜRK: BARIŞ ORTAMININ VE DEMOGRAFİK YAPININ KORUNMASINA ÖNEM VERECEĞİZ

Hatay’da, Hristiyanların her yıl 29 Haziran’da kutladıkları St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı dolayısıyla Antakya ilçesinde yer alan ve dünyanın ilk mağara kilisesi özelliğine sahip olan Saint Pierre Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Hatay ve Mersin Rum Ortodoks Kilise Pederlerinin katıldığı ayini, Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Episkopos Konstantin Kayyal yönetti.

Farklı dillerde barış, sevgi ve birlik dualarının edildiği ayinde, İncil’den bölümler okunarak ilahiler söylendi. Bayrama özel olarak hazırlanan kutsanmış ekmekler ise bölünüp yendi.

Ayin sonrası kilise bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Evrensel Dua Töreni’ne geçildi.

Mersin ve Adana’dan gelen vatandaşların da katıldığı törende konuşma yapan Başrahip Episkopos Kostantin Kayyal bayramın dünyaya huzur getirmesini dilerken Latin Katolik Kilisesi Başepiskoposu Monsenyör Antuan Ilgıt da 6 Şubat depremlerinin şehirde yarattığı acılardan söz ederek yaraların sarılması için gayret ettiklerini ifade etti.

Antakya Katolik Kilisesi Başrahibi Francis Dondu ise konuşmasında Antakya’nın Hristiyanlık tarihi açısından önemine değinip “huzur içinde yaşama” vurgusu yaptı.

Barış, kardeşlik ve birliktelik mesajlarının verildiği tören konuşmaları, iyi bayramlar temennileri ve desteklerinden dolayı HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkürlerin iletilmesiyle sona erdi.

Başkan Öntürk, yayımladığı St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlama mesajında ise “Binlerce yıllık tarihi boyunca çeşitli inançlara ve kültürlere ev sahipliği yapmış; düğünleri, bayramları, hüzünleri birlikte yaşamış bir şehir olarak barış ortamının ve demografik yapının korunmasına her zamankinden daha fazla önem vermeye gayret edeceğiz.” dedi.

Not: Haberin video ve fotoğraflarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

Fotoğraf: https://we.tl/t-RAycGVzlXu

Video: https://we.tl/t-7IvavSuZyc

Hatay,Hatay Belediyesi

Başkan Kocagöz’den destek teşekkürü

Siirt Belediyesi ile Siirt Özel Hayat Hastanesi arasında %20 İndirim Protokolü İmzalandı

GÜMBET’TE DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

ÖĞRENCİLERE TEMEL MESLEK BECERİLERİNİ KEŞFETME İMKÂNI SUNAN "ZANAAT ATÖLYELERİ" AÇILDI

BAKAN TUNÇ, ZAMBİYA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Doğurganlık oranının artırılmasına yönelik yeni politikalar için Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kuruldu

28 HAZİRAN BİSİKLET KORTEJİ İZMİT SOKAKLARINA RENK KATTI

İZMİT BELEDİYESİ KUR’AN KURSLARINA BAŞLAYAN ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

İZMİT’İN KURTULUŞUNUN 103’ÜNCÜ YILINDA MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI KARA FATMA ANILDI

İZMİT BELEDİYESİNDEN KALDIRIM İŞGALİ YAPAN SPOTÇULARA MÜHÜRLEME UYARISI

İZMİT BELEDİYESİ VE ALİKAHYA MUHTARLARI BULUŞTU

BAŞKAN HÜRRİYET, BAŞARILI YÜZÜCÜLERİ AĞIRLADI

HÜRRİYET’TEN İZMİTLİLERE MÜJDE

GÜLÜMSE KAFE KALİTESİ 100. YIL BIÇKIDERE GÖLETİ’NDE DE DEVAM EDECEK

TARSUS'TA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

5 yıllık stratejik plan toplantılarına muhtarlarla başlandı

Eş Başkanlarımız Beton Parke ve Boru Üretim Tesisinde İncelemelerde Bulundu.

MERAM’DAN ŞİMDİ DE SANAYİ HAMLESİ

Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

Bayraklı’da ‘Madımak’ unutulmadı

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı