HBB DESTEKLERİYLE AZİZ PETRUS VE PAVLUS BAYRAMI KUTLANDI

HBB DESTEKLERİYLE AZİZ PETRUS VE PAVLUS BAYRAMI KUTLANDI

İLK MAĞARA KİLİSESİ’NDE DÜNYA BARIŞI İÇİN DUALAR EDİLDİ

BAŞKAN ÖNTÜRK: BARIŞ ORTAMININ VE DEMOGRAFİK YAPININ KORUNMASINA ÖNEM VERECEĞİZ

Hatay Büyükşehir Belediyesinin katkı ve destekleriyle Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı, Saint Pierre Kilisesi Anıt Müzesi'nde kutlandı.

Hatay’da, Hristiyanların her yıl 29 Haziran’da kutladıkları St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı dolayısıyla Antakya ilçesinde yer alan ve dünyanın ilk mağara kilisesi özelliğine sahip olan Saint Pierre Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Hatay ve Mersin Rum Ortodoks Kilise Pederlerinin katıldığı ayini, Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Episkopos Konstantin Kayyal yönetti.

Farklı dillerde barış, sevgi ve birlik dualarının edildiği ayinde, İncil’den bölümler okunarak ilahiler söylendi. Bayrama özel olarak hazırlanan kutsanmış ekmekler ise bölünüp yendi.

Ayin sonrası kilise bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Evrensel Dua Töreni’ne geçildi.

Mersin ve Adana’dan gelen vatandaşların da katıldığı törende konuşma yapan Başrahip Episkopos Kostantin Kayyal bayramın dünyaya huzur getirmesini dilerken Latin Katolik Kilisesi Başepiskoposu Monsenyör Antuan Ilgıt da 6 Şubat depremlerinin şehirde yarattığı acılardan söz ederek yaraların sarılması için gayret ettiklerini ifade etti.

Antakya Katolik Kilisesi Başrahibi Francis Dondu ise konuşmasında Antakya’nın Hristiyanlık tarihi açısından önemine değinip “huzur içinde yaşama” vurgusu yaptı.

Barış, kardeşlik ve birliktelik mesajlarının verildiği tören konuşmaları, iyi bayramlar temennileri ve desteklerinden dolayı HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkürlerin iletilmesiyle sona erdi.

Başkan Öntürk, yayımladığı St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlama mesajında ise “Binlerce yıllık tarihi boyunca çeşitli inançlara ve kültürlere ev sahipliği yapmış; düğünleri, bayramları, hüzünleri birlikte yaşamış bir şehir olarak barış ortamının ve demografik yapının korunmasına her zamankinden daha fazla önem vermeye gayret edeceğiz.” dedi.

Not: Haberin video ve fotoğraflarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

Fotoğraf: https://we.tl/t-RAycGVzlXu

Video: https://we.tl/t-7IvavSuZyc

Hatay,Hatay Belediyesi

Karate Şampiyonları Yine Eyyübiye’den

İSMİL KAZAK TÜRKLERİ SOSYAL TESİSİ AÇILDI

“Şehrimizi geleceğe hazırlamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz”

Milli Heyecan Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda Dev Ekranlardan Takip Edilecek

Sosyal Gelişim Merkezlerinde yaz kursları başladı

Başkan Görgel, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

LAVANTA BAHÇESİ YENİ SEZONA MERHABA DEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Teknoloji Transferi