Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ağırladı

DİĞER 5.10.2024 07:12:22 0
Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde öğrencileri ağırladı. 

Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde öğrencileri konuk etti.

Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan ve Sağlık Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı, çocuklarla yakından ilgilendi. 

Programda kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve Kayapınar Engelli Merkezi’nden gelen öğrencilere, hayvan sevgisini aşılamak amacıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi gezdirildi. Çocuklar,  beraberlerinde getirdikleri mamaları hayvanlara yedirdi.

Etkinlikte öğrenciler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Hayvanları Koruma Kanunu ve hayvan sevgisi konularında bilgilendirildi. Öğrenciler de görevlilere merak ettikleri soruları sordu.

Etkinlikte, öğrencilere meyve suyu ve kek ikram edildi. 

‘Çocuklarımıza hayvan sevgisini küçükken aşılayalım’

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı, çocukları ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Paydaşları Tarım İl Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Veterinerler Odası ve hayvan hakları dernekleriyle barınağı ziyarete geldiklerini belirten Saçaklı, şöyle konuştu: “Böyle bir gün de burada toplandık. Aslında bir gün değil de hayvanları koruma günü olarak biz diyoruz ki her zaman hayvanlarımızı koruyalım. Hayvanlar dostumuzdur, arkadaşımızdır. Dolayısıyla biz aileler olarak da çocuklarımıza hayvan sevgisini küçükken aşılayalım. Toplumumuzu da bu anlamda bilinçlendirelim diye düşünüyoruz. Biz de okullara gitmeyi düşünüyoruz. Çocuklara hayvan sevgisi ile ilgili eğitimler başlatmayı düşünüyoruz.”

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Diyarbakır İtfaiyesinden 50 bin öğrenciye yangın eğitimi

Büyükşehir Ekipleri, Kasaptaşı Parkında Bakım Onarım Çalışması Yaptı

İtfaiye yangında mahsur kalan kedi yavrularını kurtardı

İtfaiyenin anında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü

Yazar Mehmed Uzun’un anısına etkinlikler düzenlenecek

Göçmen Kadınlar Derneğinden dayanışma ziyareti

MUŞ BELEDİYESİ VE MUŞ BAROSU KADINLARA DESTEK İÇİN PROTOKOL İMZALADI

MUŞ KATI ATIK BELEDİYELER BİRLİĞİ OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KATI ATIK AKTARMA İSTASYONU VE TIBBI ATIK STERİLİZASYON MERKEZİ'NE ZİYARET

31.5°