Tarih: 28.09.2024 19:03

Harcamalara Katılım Payı Hakkında Bilgilendirme

Facebook Twitter Linked-in

Değerli Hemşehrilerimizin Dikkatine;

Harcamalara katılma payları belediyelerce yapılan yol, su ve kanalizasyon çalışmaları sebebiyle bu çalışmalardan yararlanan gayrimenkul sahiplerinden alınan kanuni paylardır.

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 93. maddesine istinaden harcamalara katılma payı düzenlenen gayrimenkullerin bir listesi belediyelerce tebliğ işleminden önce ilgili tapu dairelerine bildirilir. Bu gayrimenkullerin satış, hibe ve trampaları halinde tapu dairesi payın tahsilini sağlamak üzere ilgili belediyeyi haberdar eder. Pay ödenmedikçe intikal işlemi yapılmaz.

Bu sebeple Tapu Müdürlüğü, katılma paylarına ilişkin olarak gayrimenkul sahiplerini kısa mesaj ile bilgilendirmiştir. Harcamalara katılma payı ihbarnamelerinin posta dağıtım süreçlerine başlanmış olup, tebligat işlemleri devam etmektedir.

Harcamalara Katılma Payı tebliği yapılan Hemşehrilerimiz 1 ay içinde ödeme yapmak isterlerse % 25 indirim ile veya 2025-2026 yıllarında Nisan ve Ekim aylarında dört eşit taksitle ödeme imkanına sahiplerdir.
Kendilerine tebligat yapılan mükellefler veya Tapu Müdürlüğünce kısa mesajla bilgilendirilen mükelleflerimiz Belediyemiz Gelirler Müdürlüğü Emlak ve Katılım Birimine başvurarak konu hakkında detaylı bilgi alabilirler.


28.09.2024 15:58

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —