“GÜZEL İZMİT’İMİZİN KURTULUŞUNUN 103. YILI KUTLU OLSUN”

CHP 2.07.2024 14:06:51 0
“GÜZEL İZMİT’İMİZİN KURTULUŞUNUN 103. YILI KUTLU OLSUN”

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli İzmitliler,

Güzel İzmit’imizin kurtuluşunun 103. yılını büyük bir coşku ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

28 Haziran 1921, İzmit’in özgürlüğüne kavuştuğu, bağımsızlığını ilan ettiği ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği destansı mücadelenin zaferle taçlandığı bir tarih.

Yönetim biçimimizin Cumhuriyet olacağının ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verileceğinin müjdelendiği kutlu bir kent olan İzmit’imizin adı; Kurtuluş Savaşı’mızda yaşanan mücadele ve gösterilen kahramanlıklarla da, tarihimize altın harflerle kazınmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde yürütülen Milli Mücadelemiz, İzmit ve çevresini düşman işgalinden kurtararak bağımsızlık meşalesini yakmıştır.

Yahya Kaptan, İpsiz Recep, Kara Fatma, Tercüman Ahmet ve daha nice isimsiz kahramanlarla verilen kurtuluş mücadelesi sonucu güzel kentimiz İzmit düşman işgalinden kurtarılmıştır.

28 Haziran, yalnızca bir zaferin değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin, inanç ve azmimizin de bir sembolüdür. Bu gün, geçmişimize duyduğumuz minnettarlığın ve geleceğe dair umutlarımızın da bir ifadesidir.

Bizler, atalarımızın bize bıraktığı bu mirası koruyarak, şehrimizi daha güzel, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, tüm halkımızın 28 Haziran Kurtuluş Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.

Güzel kentimizin, güzel İzmit’imizin kurtuluşunun 103. yılı kutlu olsun!

Saygılarımla.

Fatma Kaplan Hürriyet

İzmit Belediye Başkanı

Kocaeli,İzmit Belediyesi