Güreşler nefesleri kesti

CHP 6.05.2024 14:07:41 0
Güreşler nefesleri kesti

2. Mustafa Kiremitli yağlı pehlivan güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Finalde Cengizhan Şimşek ile karşılaşan Ali Gürbüz kıyasıya mücadeleyi kazanarak Fethiye‘nin başpehlivanı oldu.

71 başpehlivan, 1004 güreşçi…
Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mustafa Kiremitli 2. Fethiye Yağlı Güreşleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Yağlı güreşlere çeşitli illerden 71'i başpehlivan, 1004 güreşçi katıldı. Heyecanlı güreşlere ev sahipliği yapan Karaçulha’daki yağlı güreşlere; Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras, çevre ilçelerin belediye başkanları, oda başkanları, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katılım sağladı.

Ağalık Batuhan Kiremitli’nin oldu
Organizasyonda, güreş ağalığını 5 Milyon 500 TL bedelle Merhum Mustafa Kiremitli’nin torunu iş insanı Batuhan Kiremitli aldı. Geçen yılın güreş ağası Kazım Çağan, “Biz geçen sene bu görevi aldık. Bu sene gençlerimizin önünü açmalıyız” dedi. Mustafa Kiremitli 2. Fethiye Yağlı Güreşleri ağası olan Batuhan Kiremitli ve Kiremitli ailesi, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile halkı selamladı.

Ali Gürbüz başpehlivan oldu
Mustafa Kiremitli 2. Fethiye Yağlı Güreşleri’nin, finalinde başpehlivanlık için Ali Gürbüz ile Cengizhan Şimşek ile karşılaştı.  İzleyenlerin büyük heyecanla izlediği final güreşi yaklaşık 1 saat sürdü. Ali Gürbüz rakibi Cengizhan Şimşek’e yaptığı atakla yenmeyi başardı. Ali Gürbüz karşılaşma sonrasında büyük bir sevinç yaşadı.

Güreş Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, dereceye giren başpehlivanlara kupalarını takdim etti. Akşam saatlerine kadar süren yarışmada final maçını kazanan başpehlivan Ali Gürbüz’e altın kemeri takdim etti. Karaca, “ Ülkemizdeki bütün başpehlivanları davet ettik. Başpehlivanların yanında baş altı orta boy bine yakın sporcu ile Karaçulha Er Meydanındayız. Ata sporuna destek veren birbirinden değerli güreşçilerimiz hepsi buraya geldi. Onlar bu ülkede kolay yetişmiyor. Sorunsuz bir şekilde yağlı güreşlerimizi sonlandırdık. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Muğla,Fethiye Belediyesi

İleri Dönüşüm Projesi: Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi'nin Üçüncü Çalıştayı Başlıyor

ANKARA BÜYÜKŞEHİR TOPLUM SAĞLIĞINI ÖNCELEMEYE DEVAM EDİYOR: MAMAK’A GENÇLİK, ÇOCUK VE AİLE DANIŞMANLIK MERKEZİ

DOĞASEVERLER ÇAMLICA’DA BULUŞTU

BAŞKANIMIZ KAHVECİ’DEN SAHA İNCELEMESİ

BAŞKANIMIZ KAHVECİ MEZUNLAR BULUŞMASI’NA KATILDI

BAŞKANIMIZ KAHVECİ HEMŞEHRİLERİMİZLE TİYATRO ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BAŞKANIMIZ KAHVECİ KAN VERME ETKİNLİĞİNDE VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTU

19 Mayıs Bursa Gençlik Şenliği ile doyasıya yaşanıyor

Zeytin Çiçeği Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

26.3°