Gölmarmara İlçesi’nde Atatürk İlkokulu Öğrencilerine Arıcılık Anlatıldı

CHP 10.05.2024 18:39:59 0
Gölmarmara İlçesi’nde Atatürk İlkokulu Öğrencilerine Arıcılık Anlatıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Çalışkan Arılara Merhaba’ projesi kapsamında il genelindeki öğrencilere yönelik düzenlenen arı dünyası farkındalık eğitimleri sürdürülüyor. Gölmarmara ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencileri de Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’ne gelerek arı dünyası farkındalık eğitimine katıldı.

Tarımsal üretimin yoğun olarak gerçekleştirildiği kırsal alanlarda, sebze ve meyvelerin üretilmesinde kritik rol oynayan arılar, bitkiler arasındaki tozlaşmayı sağlayıp doğadaki dengenin korunmasına önemli katkı yapıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi de ortaya koyduğu çalışmalarla Manisa’da arıcılığın sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde yapılması için öncü oluyor. Yediden yetmişe Manisalı vatandaşlar Merkez’e gelip düzenlenen eğitim programlarına katılarak arıların dünyası hakkında farkındalık kazanıyor. Bu kapsamda Gölmarmara ilçesi Hıroğlu Mahallesi’nde bulunan Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’ne Atatürk İlkokulu’nda eğitimlerine devam eden üçüncü sınıf öğrencileri de arı dünyası farkındalık eğitimi için geldi. Arıcılık Teknikeri ve Merkez Sorumlusu Hüseyin Balkaya tarafından Merkez’de yapılan arıcılık faaliyetleri öğrencilere anlatıldı. Öğrenciler, binanın içerisinde yer alan gözlem kovanı aracılığıyla arıların dünyasını daha yakından görme fırsatı buldu. Arı dünyası farkındalık eğitiminin sonunda arıcılığı anlatan bir boyama kitabı da öğrencilere hediye edildi. Arıların dünyası ile tanışmanın neşesini yaşayan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde bol bol fotoğraf çektirdi.

Manisa,Manisa Belediyesi

MODERN HAYVAN PAZARI’NDA KURBALIK HAYVAN SATIŞI 27 MAYIS’TA BAŞLIYOR

İZMİT BELEDİYESPOR YÜZME KULÜBÜ GELİŞİM LİGİ’NDEN BAŞARIYLA DÖNDÜ

İZMİT BELEDİYE MECLİS BAŞKANVEKİLİ CENGİZ ÖZCAN ŞEYH EDEBALİ CAMİİ’NDE CEMAATLE BULUŞTU