Gençler Unutulmaz Bir Deneyime İmza Attı

CHP 8.10.2024 18:02:34 0
Gençler Unutulmaz Bir Deneyime İmza Attı

NASA Space App Challenge, 162 ülke ile eş zamanlı olarak Çanakkale'de gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesinin de katkı sunduğu etkinlikte 78 gelecek tasarımcısı ve 22 takım NASA'nın açık veri kaynaklarını kullanarak dünyanın en büyük hackhatonunda yarıştı.

Etkinlik; bilimsel sunumlar, teleskop ile gözlemler ve grup çalışmaları ile tamamlandı. Dereceye giren proje ve takımlara, NASA'nın Artemis programının adını aldığı topraklardan yapılmış olan ve Çanakkale Belediyesi Seramik Atölyesinde üretilen Truva Atı plaketleri takdim edildi.

17 takımın finale kaldığı 48 saatlik maratonun kazanan takımlarını ve gelecek tasarımcılarını tebrik eder, başarılar dileriz.

07.10.2024 14:14

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi

Büyükşehir, Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor

Akciğer Kanserini Yenen İlkokul Öğretmeninden Ahde Vefa