Geleneksel Türk El Sanatları Görücüye Çıktı

CHP 5.07.2024 12:10:43 0
Geleneksel Türk El Sanatları Görücüye Çıktı

Mamak Belediyesi ve Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi tarafından Musiki Muallim Mektebi’nde hayata geçirilen, Türk İslam Sanatları Merkezi (TİSAM)’nde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru “Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi” açıldı.

Sergi, 4-6 Temmuz tarihlerine kadar Musiki Muallim Mektebi Sergi Salonu’nda ziyaretçilere açık olacak.

Dededen Toruna Sanat

Mamak Belediyesi ve Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi tarafından 11 branşta hizmet veren Türk İslam Sanatları Merkezi, yılsonu sergisi düzenledi. Serginin açılışına Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Aysen Soysaldı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek ve çok sayıda davetli ve kursiyer katıldı. Çini Sanatı, Bilgisayarlı Desen Üretimi, Ebru Sanatı, Geleneksel Taş Bebek, Hat Sanatı, Kaligrafi, Linol Baskı Desen, Minyatür Sanatı, Sedef Kakma Sanatı, Temel Sanat Eğitimi, Tezhip Sanatı kurslarında üretilen eserler, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

286 kursiyerin sanat eseri

Toplam 286 kursiyerin eserlerinin yer aldığı sergi, Mamak Belediyesi Kent Orkestrası Bando Ekibi’nin konseriyle başladı. Ardından Mamak Belediyesi Seğmen Ekibi ve Halk Oyunları Ekibi Trabzon Yöresi oyunlarıyla büyük alkış aldı. Programın sonunda Mamak Belediyesi Orkestrası Ankara Türküleri konseri verdi. Program sergi açılışıyla son buldu.
Ankara,Mamak Belediyesi

SÜMEYYE KAYA ÇEKYA'DA AVRUPA KUPASI ŞAMPİYONU OLDU

YUNUSEMRE’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

Tarıma ve üreticiye tam destek