Geleneksel Çanakkale Yemekleri Belgelendi

CHP 26.06.2024 19:22:31 0
Geleneksel Çanakkale Yemekleri Belgelendi

Çanakkale Gastronomi Derneği (ÇAGADER) ve Kent Konseyi ortaklığında “Geleneksel Çanakkale Yemekleri Belgelenmesi” etkinliği gerçekleştirildi.

Yalı Hanı'nda 26 Haziran Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Muharrem Erkek'i temsilen Belediye Meclis Üyesi Simge Kutlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Ali Aydın Çalıdağ, Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.  ÇAGADER Başkanı Kubilay Özben'in yaptığı açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Çanakkale'nin yöresel yemekleri olan “Göce Çorbası”, “Göceli Mantı” ve “Göce Böreği” yapılarak etkinliğe katılanlara ikram edildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcileri eşliğinde “Göce Çorbası”, “Göceli Mantı” ve “Göce Böreği”nin belgelenmesi de gerçekleştirildi.

26.06.2024 16:53

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi

TADEKA’da ‘Ustaları Anma’ Etkinliği

Çankaya'da 7. Kadın Emeği Festivali Başlıyor