Tarih: 13.10.2024 08:11

Eyüpsultan’da “Dünya Uzay Haftası” etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Eyüpsultan Belediyesi, Dünya Uzay Haftası nedeniyle öğrenciler ve veliler için bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte astronomi ve teknoloji atölye çalışmaları, teleskopla gece gözlemi yapıldı.

Eyüpsultanlı öğrenciler uzayla buluştu. Dünya Uzay Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, 100. Yıl Gençlik ve Spor Merkezi’nde çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleşti.

TELESKOPLA GECE GÖZLEMİ

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu etkinlikte öğrenciler için, yaş gruplarına göre, astronomi ve teknoloji atölye çalışmaları, teleskopla gece gözlemi yapıldı.

Teleskopla yapılan gece gözlemine öğrencilerin olduğu kadar velilerin de ilgisi yoğun oldu.

Etkinlikte ayrıca Türk Astronomi Derneği 2. Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sinan Aliş tarafından “Galaksiler ve Evreni Anlama Çabaları” semineri verildi.

İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi

Orjinal Habere Git