“EXPO İzmir” 2027 yılında yapılacak

CHP 5.07.2024 19:45:15 0
“EXPO İzmir” 2027 yılında yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve AIPH yetkilileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde EXPO’nun 2027 yılında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. İzmir’in tanıtımında önemli rol oynayacak organizasyonun en verimli biçimde yapılması için yeni düzenlemeler önümüzdeki ay yapılacak toplantılarda karara bağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği EXPO’nun 2027 yılında yapılması için yetkili organizasyon AIPH (Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği) ile görüş birliğine varıldı. AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe ve AIPH Yönetim Kurulu üyesi İsmail Yılmaz’ı konuk eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, organizasyon hazırlıkları ve son gelişmeler hakkında görüş ve değerlendirmelerini sundu. Yeşildere’de yapılacağı duyurulan organizasyonun yeri konusundaki hukuki süreçlerin uzamasının takvimi aksatacağı da düşünülerek EXPO İzmir’in 2027 yılına alınması kararlaştırıldı. 
Başkan Tugay’ın önümüzdeki ay AIPH heyetiyle bir kez daha bir araya geleceği ve bu görüşmede organizasyonun nerede ve nasıl düzenlemeler ile yapılacağı konusunun da netlik kazanacağı belirtildi. 

İzmir,İzmir Belediyesi

Stratejik Plan Paydaş Toplantıları “Akıllı Kent Yolunda Çanakkale Buluşması” ile Başladı

Yörük Türkmenler Muğla’da Buluştu

Büyükşehir’den Sahilleri Birleştiren Ulaşım Hattı

Kırkpınar’a Antalya Büyükşehir damgası

BAŞKAN YILDIZ, ÇAĞDAŞKENT MAHALLESİ’NDEKİ SPOR SAHALARI, PARK VE MESİRE ALANLARINDA İNCELEME YAPTI

3 LGS BİRİNCİSİYLE BULUŞTU

İBB İŞTİRAKLERİNDEN REKOR BAŞARI

İBB SPOR KULÜBÜ’NÜN GURUR TABLOSU

ULUS VE SARPER CADDESİNDE SÜRÜCÜLERE ÇALIŞMA UYARISI

36.3°