ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU SİNCAN HAYVANCILIK BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP 5.07.2024 17:58:33 0
ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU SİNCAN HAYVANCILIK BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

Etimesgut Belediye Başkanı Sn. Erdal Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Taylan Özgüven ile birlikte Sincan Hayvancılık Bölgesini gezerek tesis ve üretimleri hakkında bilgi aldı.

Hayvancılık Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Mermer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Beşikçioğlu ve Yardımcısı Taylan Özgüven'e yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

SİNCAN HAYVANCILIK PARSELASYON ALANLARINDA YATIRIMCIYA SAĞLANAN KOLAYLIKTAN, PAZARLAMAYA UZANAN SOHBET

Hayvancılık Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mermer, bölgeyi ziyarete gelerek incelemelerde bulunan Etimesgut Belediye Başkanı Sn. Erdal Beşikçioğlu ve Başkan Yardımcısı Sn. Taylan Özgüven’e tesisi gezdirerek önemli paylaşımlarda bulundu. Özellikle Ankara ilinin et konusunda önemli bir pazar olduğunun vurgusunu yapan Sn. Mermer ”Ankara et konusunda ciddi bir pazar olduğu için ürünlerimizin pazarlanması konusunda herhangi bir sıkıntı çekmiyoruz. Tesisimiz, Türkiye’nin en başarılı hayvancılık bölgelerinden biridir. Hayvancılıkla ilgilenen yeni yatırımcılar için bu tarz bölgelerin oluşturulması bu sektörün canlılık kazanması açısından oldukça önemlidir. Bu bölgenin kurulumunda ortaklarımız ile birlikte tüm çalışmaları ince ince hesaplayarak güvenlik, kantar, dezenfekte, yem dağıtma, gübre toplama, taşıma, ekim biçim makineleri, atıklardan elektrik üretimi, sevk, idare ve bakım hizmetleri gibi bir çok faaliyeti birlikte yürütüyoruz.

BAŞKAN’DAN İSTİHDAMI GELİŞTİRMEYE YÖNELİK ÖNEMLİ ADIM

Başkan Beşikçioğlu, yapmış olduğu ziyaret sonrasında bu uygulamayı küçükbaş hayvancılık modeli üzerinden Etimesgut’ da hayata geçireceğini belirterek "Hayvancılık, kırsal refahın gelişmesine ve genel ekonomiye önemli katkılarda bulunmaktadır. Görüyorum ki; ziyarette bulunduğumuz tesis de ihtiyaç duyduğu ürünleri civar köylerden temin ederek orada yaşamakta olan köylülerimize güzel bir fayda sağlamıştır. Özellikle köy halkını kalkındırmak ve istihdamı genişletmek adına hayvancılıkla ilgilenen vatandaşlarımızı desteklemek amacıyla güzel adımlar atacağız. Hayvancılık, özellikle tarımsal ve yem sanayi başta olmak üzere et ve süt mamülleri, dericilik ve tekstil, veteriner ilaçları vb. bileşenleri katma değer yaratmaktadır. Özellikle hayvansal proteinlerin ucuz ve erişilebilir bir şekilde tedarik edilerek istihdam yaratma düşüncesi ile vatandaşlarımız için benzer bir modeli hayata geçirerek daha pek çok sektöre etki edeceğimize inanıyorum. Sincan Hayvancılık alanı insanımıza sunduğu katkılar ve gerçekleştirdiği üretim faaliyetleri ile örnek bir tesis olmuştur.  Etimesgut Belediyesi olarak yetkilerimiz dahilinde elimizden gelen desteği sağlayacağımızı belirterek bu incelemelerde bize eşlik eden Hayvancılık Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mermer’e teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 


Ankara,Etimesgut Belediyesi

BAÇEM’de kursa katılan güzel oyuncu kendi markasını oluşturdu

Keşan Belediyesi Hizmet Mobosu, Yeni Mahalle’ye Hizmet Götürecek

Kepez hem yeniliyor hem yapıyor

Ankara Kent Konseyi, Yeniden Başkan Halil İbrahim Yılmaz’a Emanet

Mamaklı Minikler Mezuniyet Yemini Edip Kep Fırlattı

ALANYA BELEDİYESİ ÖZEL OBA KIZ ÖĞRENCİ YURDU İÇİN ÖN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

GÜLÜKLÜ ÇORBA UNESCO SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS TÜRKİYE ULUSAL ENVANTERİ’NE GİRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR

Eyüpsultan Belediyesi Yeni Doğan Bebek Paketi yenilendi

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

36.3°