Eşbaşkanlarımız Şedal ve Zeydan Yangın Bölgesinde İncelemede Bulundu

DİĞER 23.06.2024 01:27:04 0
Eşbaşkanlarımız Şedal ve Zeydan Yangın Bölgesinde İncelemede Bulundu

Mardin-Diyarbakır arasında meydana gelen ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği büyük yangın felaketi nedeniyle bölgede DEM Parti ve DBP Eş Genel Başkanları ile birlikte incelemede bulunan Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi olarak halkın yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Diyarbakır-Mardin arasındaki alanda yaşanan yangın felaketi sonrası bölgeye giderek, incelemelerde bulundu.

Eşbaşkanlara DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç ve DEM Parti Grup Sözcüsü Dilgeş Aslan, Meclis Afet Komisyonu Başkanı Av. Barış Oflas da eşlik etti.

Yangın bölgesine giden eşbaşkanlar, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi'nin alandaki çalışmalarını inceledi. Genel Sekreter ve yardımcıları ile Daire Başkanlarının koordinesinde yürütülen çalışmalar, yangın olduğu günden bu yana bölge halkına önemli destekler sunarken, yemek yapılan çadır ve mobil aşevi aracının olduğu yere giden Eşbaşkanlar, belediye personelinin alanda yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Van Büyükşehir Belediyesi’nin yangının ilk anından itibaren hızlı bir şekilde olaya müdahale etmesi ve bölgede çalışmasını sürdürmesi, bölge halkı tarafından da takdirle karşılandı. 

'Yaralarımızı beraber saracağız' 

Eşbaşkanlar Şedal ve Zeydan, yangının ilk anında Büyükşehir Belediyemizin imkanlarını yangın bölgesi için seferber ettiklerini belirterek, "Burada ekipçe elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Yaşamını yitiren yurttaşlara Allahtan rahmet, yaralı yurttaşlara acil şifalar diliyoruz. Tüm imkanlarımızla halkımızla birlikte olmaya, yaralarımızı beraber sarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Eşbaşkanlar ayrıca, yangın bölgesinde büyük özveriyle çalışan belediye personeli ve görevli Daire Başkanlarına da teşekkür etti. 

Yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyareti 

Eşbaşkanlar Zeydan ve Şedal, incelemelerin ardından beraberindeki heyet ile birlikte yangında ölüm vakalarının yaşandığı Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ (Kelekê) ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan (Tobiniyê) ve Yazçiçek (Herberiyê) köylerinde yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ve il ilçe belediye eşbaşkanları ve çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı taziye ziyaretinde, yangının çıkış nedenleri ve devletin resmi kurumlarınca yapılan geç müdahaleye tepki vardı. 

DEDAŞ’a tepki

Taziye ziyareti sırasında Kelekê köyünde heyet adına bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada ilk olarak söz alan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, bulundukları yerde büyük ve ağır bir olay yaşandığını belirtti. Çınar ve Mazıdağı arasında çıkan yangında onlarca insanın yaşamını yitirdiğini dile getiren Bayındır, “El ele vererek halkımız, ailemizin acısını birlikte paylaşacağız. Ve bu acıyı azaltacağız. Başta bütün parti ve kurumlarımızla yaşamını yitirenleri anıyor, yaralılara şifalar diliyoruz” dedi. 

 Bölgede her yıl yangın çıktığını hatırlatan Bayındır, felakete dönüşen son yangında DEDAŞ’ın sorumluluğuna dikkat çekti. Yurttaşların başvurmasına rağmen DEDAŞ’ın kırsal mahallelerde bulunan direkleri onarmadığını ifade eden Bayındır, “Bu her açıdan ispatlandı. Bu yangının sorumlusu DEDAŞ’tır” diye konuştu. 

‘Afet bölgesi ilan edilmeli’

Ardından söz alan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yangına dair ciddi iddialar olduğuna dikkat çekerek, araştırılması gerektiğini belirtti. Yangının DEDAŞ’ın eksiliğiyle çıktığına dair raporlandırma ve görgü tanıkları olduğunun altını çizen Bakırhan, “Sabotaj mı DEDAŞ ihmali mi bunun ivedilikle araştırılması gerekiyor. Halkımızın defalarca uyarmasına rağmen halen odun direkleri kullanan DEDAŞ bence buranın sorumlularındandır. Buranın bir an önce Afet bölgesi ilan edilmesi lazım. Burada zarar gören halkımızın da zararlarının tanzim edilmesi gerekiyor” dedi. 

Bakırhan ayrıca, yangın felaketinin yaşandığı andan itibaren tüm imkanlarını seferber eden ve halkın gereksinimlerini karşılayan Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile il ilçe belediyelerine teşekkür etti. 

Son olarak söz alan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, “Şuan burada yaşadığımız acı Maraş’ta, Antakya’da yaşadığımız acı ve ihmal silsilesinin tıpatıp benzeri. Ailelerimize, Kürt halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İki eşbaşkanımız da çok açık ifade etti. Bugün burada acil yapılması gereken buranın Afet Bölgesi ilan edilmesi ve bu şekilde halkımızın mağduriyetinin giderilmesi birinci hedef olarak belirlenmeli” diye belirtti.

Ekoloji ve meslek örgütlerine de çağrıda bulunan Hatimoğulları, bunun raporunun tutulması gerektiğini ifade etti.


Van,Van Belediyesi

İşitme engelli öğrencilere kırtasiye desteği

PARK ALANIMIZ GENİŞLİYOR

MUCUR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

Büyükşehir Belediyesi’nin sel bölgesindeki çalışmalarında sona gelindi

Başkan Gülpınar: Ahilik Kardeşliktir, Ticaretin Ahlakla Yoğrulmasıdır

Başkan Gülpınar Başarılı Öğrencileri Kutladı

İtfaiye Haftası Kutlanıyor

Eş Başkan Türk, TBB Encüman Toplantısına Katıldı

46 YIL SONRA GELEN VEFA…

31.9°