EŞBAŞKANLARIMIZ ENGELLİLER İLE BULUŞTU

DİĞER 10.05.2024 19:00:43 0
EŞBAŞKANLARIMIZ ENGELLİLER İLE BULUŞTU

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımız Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan 10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla engelliler ile bir araya geldi. 

Van Bedensel Engelliler Spor Derneği Başkanı Hanefi Baykara ve yönetimi Eşbaşkanlarımız Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ı ziyaret etti. 10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleşen ziyarette Bedensel Engelliler Spor Derneği Başkanı Hanefi Baykara ve yönetimi Eşbaşkanlarımız Şedal ve Zeydan’a sorun ve taleplerini ileterek kentte engelliler için yapılması gereken konular hakkında hazırladıkları dosyayı takdim etti. 

Büyükşehir Belediyesi makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Eşbaşkanımız Neslihan Şedal, Engelliler haftasında kendilerini ziyaret etmeninin oldukça anlam ifade ettiğini vurguladı. Şedal, ‘‘Son günlerde görmüş olduğumuz gibi engelli kardeşlerimizin sadece reklam malzemesi haline getirilmesine karşıda bir mücadele halindeyiz. Engelleri aşarak, gerek fiziki gerekse sosyal adaleti sağlayan tüm politikaları yürütmeyi kendimize dert edinen bir yerdeyiz. Biz burada sosyal adaleti savunuyoruz. Bunların tamamı bizim mücadele gerekçemiz oluyor. En temelde bizim mücadele alanımız engelli yurttaşlarımızın yaşam alanlarını engelleyen mekânların yeniden inşa edilmesi konusunda kendi yerel yönetimler politikamızın temel hedefi haline getiriyoruz. Bu önemli engelliler haftasına yönelik de çalışmalarımız olacak. Engelli yurttaşlarımıza yönelik daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için de sizlerle beraber yöneteceğimizi söylüyoruz. Bu anlamda yakın zamanda kuracağımız kent konseyinde de sizler ve sizlerin konuları da önemli bir paydaş olacaktır. Bu kent sizlerin istediği şekilde inşa edilecek. Sizlerin sorununun bizim de temel sorunumuz olduğunu bilmenizi istiyoruz’’ dedi.

Eşbaşkanımız Abdullah Zeydan ise Engellilerin haftasını kutlayarak kentteki sorunları birlikte aşacaklarını ifade etti. Eşbaşkanımız Zeydan, ‘‘Sizler bu kentin en önemli dinamiklerinden birisiniz. Bundan sonraki tüm planlamalarda birlikte hareket edeceğiz. Kentimizi engelli yurttaşlarımız ve her kesim açısından engelsiz bir kente dönüştürme iddiasındayız. Tüm noktalarda daha erişilebilir bir kent haline getireceğiz. Engelli yurttaşlarımızın istihdamına yönelik, üretim alanlarında, yatırım alanlarında bütün sosyal kültürel aktivitelerde biz birlikte hareket edeceğiz. Bundan sonra daha sık görüşeceğiz. Ziyaretinizden ve dayanışmanızdan ötürü teşekkür ediyorum’’  şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Bedensel Engelliler Spor Derneği Başkanı Hanefi Baykara ise Eşbaşkanlara hayırlı olsun temennilerinde bulunarak sorun ve taleplerini iletti.


Van,Van Belediyesi

KARAKÖPRÜ’DE YENİ YOL SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi giriş yolu yenilendi

DİLENCİLERE KARŞI DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI…

MİNİKLERİN YILSONU HEYECANINA ORTAK OLDUK

Büyükşehir’den Motosiklet Park Alanı

KURBAN PAZARI YER TAHSİSLERİ KURA İLE BELİRLENECEK…

AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BAŞKANIMIZA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

BAŞKANIMIZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISINA KATILDI

BAŞKANIMIZ YAVUZ SELİM İLKOKULU TARAFINDAN DÜZENLENEN KERMESE KATILDI

25.5°