Eşbaşkanımız Abdullah Zeydan Atıksu Arıtma ve Entegre Katı Atık Bertaraf Tesislerini İnceledi

DİĞER 5.07.2024 19:45:10 0
Eşbaşkanımız Abdullah Zeydan Atıksu Arıtma ve Entegre Katı Atık Bertaraf Tesislerini İnceledi

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Van Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, ilk olarak İskele Mahallesinde bulunan Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti. Arıtma tesisini gezerek buradaki çalışmaları yerinde inceleyen Eşbaşkan Zeydan’a belediye meclis üyeleri, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ile Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ’nin ilgili daire başkanları ve müdürleri eşlik etti. 

Tesis hakkında VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir ve müdür yardımcılarından bilgi alan Eşbaşkan Zeydan ve beraberindekiler, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde yapılan analiz sonuçlarını inceleyerek, tesis hakkında daire başkanları ile toplantılar yaptı. 

‘Van Gölü'nü ve doğasını korumak bizim asli görevimizdir’

Tesisin Van Gölü için çok kıymetli olduğunu dile getiren Eşbaşkan Zeydan, “112 dönüm üzerinde kurulu olan Van Merkez İleri Biyolojik Tesisimiz, şu anda tam kapasite ile çalışıyor. Tesisten çıkan su temiz ve Van Gölü’ne zarar vermeyecek düzeydedir. Ekolojik bir belediyecilik anlayışlıya Van Gölü'nü ve doğasını korumak bizim asli görevimizdir. Arıtma tesisinde artık koku hiç yok. Tesisimiz tam kapasite çalışıyor” dedi.

Toplantıların ardından buradan ayrılan Eşbaşkan Zeydan ve beraberindekiler, arıtma tesisinden çıkan katı atıkların bertaraf edildiği Özalp yolu üzerindeki alanda da incelemelerde bulundu. 

Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi incelendi

Buradaki incelemelerin ardından Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, şehrin çöp sorununu çözen Van Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisine geçti. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019'da Van-Özalp karayolunda görüntü ve çevre kirliliğine yol açan "vahşi depolama" alanı kapatılarak yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Entegre Katı Atık Tesisini gezen Eşbaşkan Abdullah Zeydan ve beraberindekiler, burada şirket yöneticileri tarafından karşılandı. Tesisle ilgili bilgi alan Eşbaşkan Zeydan, son teknoloji makinelerle donatılan tesiste, ayrıştırılan çöplerden elde edilen biyogazın elektrik enerjisine dönüştürüldüğünü ifade etti. 

Tesis sayesinde kentin çöp depolama sorununun ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Zeydan, tesisin Van Gölü Havzası ve ekosistemin korunması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Eşbaşkan Zeydan ve beraberindekiler, ayrıca Van Gölü’nden çıkarılan dip çamurunun da bertaraf edildiği alanda incelemelerde bulundu.



Van,Van Belediyesi

JINKART uygulaması DBB Meclisinden geçti

Diyarbakır İtfaiyesinden 25 farklı üniversiteden 77 öğrenciye uygulamalı eğitim

Dabbağoğlu Parkında Yenileme Çalışması Yapıyoruz

Otobüslerimizde Dezenfekte Çalışması Yaptık

Büyükşehir Sorunsuz Bir Ulaşım Hedefi İle Çalışıyor

Vatandaş Memnuniyet Anketi Duyurulması ile İlgili Duyruu

İPEKYOLU’NDA YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

KARAKÖPRÜ'DE BİLİM MERKEZİ VE MÜZELER VATANDAŞLARDAN İLGİ GÖRÜYOR

BAŞKANIMIZ DAHA TEMİZ BİR YOMRA İÇİN TEMİZLİK İŞLERİ PERSONELLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ

35.9°