Eş Başkanlar, Fransız Büyükelçisi Dumont’u kabul etti

DİĞER 10.05.2024 20:08:22 0
Eş Başkanlar, Fransız Büyükelçisi Dumont’u kabul etti

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk, Fransa Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Büyükelçi Dumont ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk, Genel Sekreter Mehmet Raci Bilici ile genel sekreter yardımcılar tarafından belediye binası önünden karşılandı. Büyükelçi Dumont ve Eş Başkanlar daha sonra makam odasına geçtiler.

Eş Başkan Ahmet Türk, nazik ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi Dumont’a teşekkür etti. 

Mardin’in 6 bin yıllık tarihi bir kent olduğunu hatırlatan Eş Başkan Türk, ‘‘Mardin, birçok inancın, dinin, kültürün ve dilin konuşulduğu bir kent. Bütün bu halklara hizmet etmek için belediyeciliği sürdürüyoruz. Umut ediyorum ki Türkiye’de halkları kucaklayacak bir anlayış ile ülke yönetilsin. Farklı kimliklere, farklı inançlara saygı gösterecek bir Türkiye umudu ile bugün Mardin’i örnek gösteriyoruz ki; keşke bütün Türkiye Mardin gibi olsa. Halkların kardeş olduğu, birbirinin diline, kültürüne saygı duyduğu bir kent olsa ama maalesef günümüzde bu sıkıntıları hala yaşıyoruz.’’

Eş Başkan Devrim Demir ise, Büyükelçi Dumont’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek ‘‘Siyasette deneyimli olan Eş Başkan Ahmet Türk ile görevi yürütüyoruz. Siyasette yeni olduğum için tatlı bir heyecan var. Nazik ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.’’ diye belirtti. 

Büyükelçi Isabelle Dumont da Mardin’e geldiğinden dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğunu aktararak, ‘‘Mardin’e 13 yıl önce turist olarak gelmiştim. Büyükelçi olarak ilk defa geliyorum. Seçimlerden hemen sonra özel bir zamanda geldim.’’ diye belirtti. 

Eş Başkanları tebrik eden Büyükelçi Dumont, şunları söyledi: ‘‘Öncelikle sizleri tebrik etmek istiyorum. Demokrasiyi de tebrik etmek istiyorum. Geçmişte seçildiniz ama daha sonra yerinize kayyum atandı. Sizlerin tekrar burada olması demokrasi için güzel ve önemli bir şey. Herkes buna bakıyor ve değer veriyor. Bu durum Türkiye için de önemli bir adım.’’ dedi. 

Ziyaret baş başa görüşmeler ile devam etti. 

Eş Başkanlar görüşmenin ardından Dumont’a Mardin’i temsilen çeşitli hediyeler takdim etti. 


Mardin,Mardin Belediyesi

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi giriş yolu yenilendi

DİLENCİLERE KARŞI DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI…

MİNİKLERİN YILSONU HEYECANINA ORTAK OLDUK

Büyükşehir’den Motosiklet Park Alanı

KURBAN PAZARI YER TAHSİSLERİ KURA İLE BELİRLENECEK…

AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BAŞKANIMIZA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

BAŞKANIMIZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISINA KATILDI

BAŞKANIMIZ YAVUZ SELİM İLKOKULU TARAFINDAN DÜZENLENEN KERMESE KATILDI

BAŞKANIMIZ ÖZDİL ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

26.1°