Eş Başkan Türk, Mahalle Sakinlerinin Şikayetlerini Dinledi

DİĞER 9.10.2024 17:55:02 0
Eş Başkan Türk, Mahalle Sakinlerinin Şikayetlerini Dinledi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, İstasyon Mahallesi’ndeki Nuhoğlu Kireç Fabrikası’nın yarattığı çevre kirliliğinden rahatsız olan Avcılar Mahallesi sakinlerini dinledi. Eş Başkan Türk, çevre kirliliğinin önlenmesi için fabrikada gerekli önlemlerinin belirterek Büyükşehir Belediyesi olarak da denetim yapacaklarını iletti.  

Mardin İstasyon Mahallesi’nde faaliyet gösteren Şakir Nuhoğlu’na ait Nuhoğlu Kireç Fabrikası’nın yarattığı çevre kirliliğinden dolayı rahatsız olan merkez Artuklu ilçesine bağlı Avcılar (Musîkî) Mahallesi’ndeki vatandaşlar, şikayetlerine çözüm bulunması için Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek yardım talebinde bulundu.

Yurttaşlar, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, tarafından karşılandı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonuna geçildi. Burada sorunlarını dile getiren yurttaşlar, fabrikanın yarattığı hava kirliliği nedeniyle astım ve bronşit gibi hastalıklarla boğuştuklarını, evlerinin yaşanmaz hale geldiğini belirterek muhatap bulamadıkları için Büyükşehir Belediyesinden kendilerine yardımcı olunması için başvurduklarını söylediler.

Yurttaşların şikayetlerini dinleyen Eş Başkan Türk,  “Sizlere her türlü yardımcı olacağız ancak fabrika bizim yetki alanımızda değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetki alanındadır ve Bakanlığın buradaki temsilcisi de Mardin Valiliği’dir. Bunun için Valiliğe gidilmesi gerekirdi. Ancak yine de halkımız için elimizden ne gelirse yapacağız. DEM Parti Milletvekilleri de fabrikayla ilgili şikayetleri TBMM’de gündeme getiriyor. Bu konuyu gündemden düşürmeyeceğiz” dedi.

Toplantının sonundan Eş Başkan Türk, çevre kirliliğinin önlenmesi için fabrikada gerekli önlemlerinin belirterek Büyükşehir Belediyesi olarak da denetim yapacaklarını iletti. 


Mardin,Mardin Belediyesi

Eş Başkan Türk, Mahalle Sakinlerinin Şikayetlerini Dinledi

İpekyolu Arama Kurtarma Ekibimizin 3. Grubu, İlk Yardım Eğitimine Başladı

Huzurlu Bir Kent İçin Zabıta Denetimleri Devam Ediyor

Büyükşehir, Eyyübiye’ye Grup Yolları Kazandırıyor

Mardin’de Yaz Atölyeleri Tamamlandı

Eyyübiye Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Araç Satış İhalesi Hakkında Duyuru

DİSKİ 11 bin 329 metre kanalizasyon hattı yaptı

Karaköprü’de Yeni Yol Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor

28.3°