Eş Başkan Demir, Musa Anter’in 32. Yıldönümü Anma Programına Katıldı

DİĞER 21.09.2024 10:19:40 0
Eş Başkan Demir, Musa Anter’in 32. Yıldönümü Anma Programına Katıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, gazeteci-yazar Musa Anter’in 32. yıldönümü anma programına katıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız, gazeteci-yazar Musa Anter’in 32. yıldönümü anma programı öncesinde, bugün hayatını kaybeden Musa Anter’in oğlu Anter Anter’in, Nusaybin ilçesi Yandere Mahallesi’nde (Zivingê) düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Saat 16.00’da, 20 Eylül 1992'de öldürülen gazeteci ve yazar Musa Anter için, Musa Anter'in Akarsu (Stilîlê) köyünde bulunan evinin bahçesinde, mezarı başında anma programı düzenlendi. 32. anma programına Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, ailesi ve yakınları, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız, DEM Parti Mardin Milletvekilleri Salihe Aydeniz, Kamuran Tanhan, Beritan Güneş Altın ve George Aslan, DEM Parti il ve ilçe örgütleri, çok sayıda STK temsilcisi, Özgür Basın mensupları ve sevenleri katıldı.

Mezarı başında yapılan anma programında Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ve kızı Rahşan Anter birer konuşma yaptı. Ardından, DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş de bir konuşma gerçekleştirdi.

Anma programından sonra Anter Anter için kurulan taziye evine geçildi.

Mardin,Mardin Belediyesi

Okul kantinlerine denetim gerçekleştirdik

Belediye Eş Başkanımız Nejla Kum saha çalışmalarını denetledi.

GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YENİ DÖNEM; ‘GÜLKART’ ...

Kapem’de İki Yeni Kurs Açılıyor

Belediyemizin adı uluslararası platformlarda temsil edildi