Tarih: 25.09.2024 11:34

Eş Başkan Demir, Anter Anter’in Başsağlığı Ziyaretine Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile birlikte Anter Anter için başsağlığı ziyaretinde bulundu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, Genel Sekreter Mehmet Raci Bilici, DEM Parti Mardin Milletvekilleri Salihe Aydeniz, Kamuran Tanhan ve Beritan Güneş Altın, DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Selahattin Ay ve Gülbin Dağhan, 20 Eylül'de vefat eden gazeteci-yazar Musa Anter’in  oğlu Anter Anter için Nusaybin ilçesi Akarsu (Stilîlê) Mahallesi'ne başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Musa Anter’in kızı Rahşan Anter ve yakınları tarafından karşılanan heyet, aileye başsağlığı ve sabır dileklerinde bulundu. DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Demir, bir süre Musa Anter’in kızı ve yakınları ile sohbet etti. Heyet, daha sonra Musa Anter’in mezarını ziyaret ederek, Anter’i andılar.

Burada bir konuşma yapan Eş Genel Başkan Bakırhan, “Apê Mûsa, ölümsüzleşen ve unutulmayan insanlardan birisidir. Bize yol gösterdiği için kendisine minnettarız. Kendisini, mücadelesini ve kalemini unutmayacağız.” dedi.

Heyet, daha sonra Musa Anter Müzesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Demir, burada anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı. Heyet, başsağlığı ziyaretini tamamlayarak Akarsu (Stilîlê) Mahallesi'nden ayrıldı.


Mardin,Mardin Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —