Eş Başkan Bucak’tan Eğil mahallelerine ziyaret: Tek gayemiz halkın hizmetlerden yararlanmasıdır

DİĞER 21.10.2024 19:10:42 0
Eş Başkan Bucak’tan Eğil mahallelerine ziyaret: Tek gayemiz halkın hizmetlerden yararlanmasıdır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Eğil’de muhtarlar ve yurttaşlarla bir araya gelerek tek gayelerinin halkın bütün hizmetlerden yararlanması olduğunu belirtti. 

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Eğil ilçesine bağlı Kaya, Babalar ve Akalan mahallelerini ziyaret ederek muhtarlar ve yurttaşlarla bir araya geldi. Mahallelerde yoğun ilgi gören Eş Başkan Bucak, yurttaşlarla yol, su ve ulaşım sorunları için görüş alışverişinde bulundu. Yurttaşların taleplerini tek tek not alan Eş başkan Bucak, “Bizim tek gayemiz bu halkın bütün hizmetlerden yararlanmasıdır” diyerek sorunları çözen bir hizmet üreteceklerini kaydetti. Mahallelerde yaşanan sorunları yerinde inceleyen Eş Başkan Bucak, yurttaşların dile getirdiği taleplere ilişkin ilgili birimleri görevlendirdi. 

 Eş Başkan Bucak: 8 yıllık kayyım yönetimi ile geriye gittik

Mahalle ziyaretlerinde konuşan Eş Başkan Bucak, 8 yıllık kayyım sürecinin yarattığı tahribatlara dikkat çekerek, kırsal mahalle taleplerinin yerine getirilmediğini belirtti. Eş Başkan Bucak, şöyle konuştu: “Biz bu 8 yılda neler yapmazdık kırsal mahallelerimizde. En azından su ve kanalizasyon gibi sorunumuzu en minimum hale getirirdik. Ve bugün belki yeni işleri konuşuyor olabilirdik. Ama biz durduğumuz yerde bile saymıyoruz, inanın geriye gittik.” 

‘Halka hizmet etmenin yöntemi 25 yıldır biliyoruz’

Yer ayrımı yapmadan hizmette bulunduklarını ifade eden Eş Başkan Bucak, “Biz bu halkın partisiyiz. Hangi ilçede kazanıp kazanmadığımız fark etmeksizin bu halka hizmet edeceğiz. Bu halka hizmet etmenin yol ve yöntemi de 25 yıldır biliyoruz. Verdiğimiz sözleri de tutacağımızın sözünü tekrardan size veriyoruz. Yeterki önümüze taş koymasınlar ve çalışmalarımızı engellemesinler. Şimdi de engelliyorlar, tasarruf tedbirleri diyorlar. Ankara’da, Saray’da tasarruf yapmıyorlar, halkın yolunda, suyunda ve ulaşımında tasarruf yapıyorlar” dedi.  

‘Her köyde, ilçede çalışmalarımızı yürüteceğiz’

Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanını hatırlatan Eş Başkan Bucak, “Biz Eğil’i asla kaybetmedik. Eğil burada işte. Biz, meclis üyelerimiz, halkımız, muhtarlarımız burada. Biz el birliği ile, kaybettiğimizi sandıkları Eğil’de çalışma ve hizmet yapacağız. Çermik’e de, Eğil’e de, Hazro’ya da gittik. Bizim böyle bir yaklaşımımız olabilir mi?  Türbeyi de, yolu da gördük, ihtiyacı tespit ettik. Bu bizim sorumluluk alanımız. Projeler ile fark etmeksizin her köyde, ilçede bu çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu. 

Mahalle ziyaretlerinde Eş Başkan Bucak’a, Genel Sekreter Emrullah Gördük, DİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Serdar Arslan, Ulaşım Dairesi Başkanı Temel Cengiz, Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Özgür Tekin ve meclis üyeleri eşlik etti.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Eş Başkan Bucak’tan Eğil mahallelerine ziyaret: Tek gayemiz halkın hizmetlerden yararlanmasıdır

Çocuklar mahallelerde sanatla buluştu

Şehrin Dört Bir Yanında Altyapı Sorunları Gideriliyor

‘Arafta Düet’ kitabının Van'daki imza günü yoğun ilgi gördü

Kayyım döneminde rastgele dökülen arıtma çamurları bertaraf ediliyor

Turizm Zabıta Ekiplerinden Tarihi Mekânlarda Bilgilendirme

BİRİNCİ OLAN PROJE %92 OY ALDI…

Lice’de Çocuk Sanat Atölyesi

Van Otomotiv Fuarı Eşbaşkanların katılımıyla açıldı

18.3°