Eş Başkan Bucak, Gökçe Bilgin söyleşisine katıldı, Antroposen sergisini gezdi

DİĞER 14.10.2024 08:54:27 0
Eş Başkan Bucak, Gökçe Bilgin söyleşisine katıldı, Antroposen sergisini gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, 05:45 İstanbul romanının yazarı Gökçe Bilgin’in söyleşisine katıldı, Sanatçı Bestami Eği’nin Antroposen adlı sergiyi gezdi. 

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfının (DİTAV) Amida Akademi Söyleşileri kapsamında Diyarbakır’a gelen Yazar Gökçe Bilgin, son romanı 05:45 İstanbul ile ilgili okurlarıyla buluştu. DİTAV Diyarbakır Kültür Sanat Evi’ndeki söyleşinin moderatörlüğünü Yazar Eylem Ata Güleç yaptı.

Aralarında okurların ve Diyarbakır’da yaşayan yazarların da bulunduğu söyleşiye, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve Genel Sekreter Yardımcısı Zerin Türk  katıldı.  Söyleşiyi takdim eden ev sahibi Yazar Şeyhmus Diken, Murathan Mungan’ın Kadından Kentler kitabını hatırlatarak, iki kadının bugünkü programına Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak’a ulaşım sponsoru olduğu için teşekkür etti. Diken, ikinci kitabı için kendilerini kırmayarak Diyarbakır’a gelen Bilgin’e ve Eylem Ata Güleç’e teşekkür etti. 

İlk kitabı Porselen Bir Mevzu ile Vedat Türkali roman ödülü alan Bilgin, söyleşide nasıl bir ortamda büyüdüğünü, hangi kitaplardan ve yazarlardan etkilendiğini ve 05:45 İstanbul romanının felsefik arka planını ve yazma sürecini anlattı. Bilgin, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. 

Eş Başkan Bucak sergiyi gezdi

DİTAV ayrıca sanatçı Bestami Eği’nin insanın doğayı sömürerek egemen olduğu, ilkel ya da modern teknolojiyle şekillendirdiği bir çağ olan Antroposen adlı sergiye ev sahipliği yaptı. Sergiyi gezen Eş Başkan Serra Bucak’a eşlik eden sanatçı Eği, bu çağın sanayi devrimiyle başladığının öne sürüldüğünü ancak daha geriye dayandığını söyledi.  Eği, “Bu çağın atıklarını dönüştürerek derinleşen iklim krizine, biyoçeşitliliğin tehdit olmasına bir gönderme yapıyorum.” dedi. 

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Ben û Sen’deki öğrenciler Eğil ilçesinin tarihi yerlerini gezdi

Başkan Arı, Tobb Başkanı Hiarcıklıoğlu’nu Ziyaret Etti

Yeni yerleşim alanlarının içme suyu için çalışma başlatıldı

Turizm danışma bürolarına turistlerden yoğun İlgi

Meclis Toplantısı Üçüncü Gününde Devam Etti

Kültür buluşmalarında 700 kişiye erişte aşı ikram edildi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Heyetinden Belediyemize Ziyaret

Mehmetçik Mahallesinde Yeni Açılan Yolda Asfalt Hazırlığı Yapılıyor

Yazar Mehmed Uzun mezarı başında anıldı

21.4°