Tarih: 23.09.2024 22:01

Eş Başkan Bucak Bilura Nişo'nun galasına katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Bilura Nişo filminin galasına katıldı.

Yönetmen Sedat Kıran'ın, 1915’lerde Ermeni tehcirinden kurtulan Eğilli bir aile olan Nişyan ailesinden marangoz ve kaval ustası Digran Nişyan’ı (Nişo) konu aldığı Bilura Nişo filminin galası Surp Giragos Kilisesi'nde yapıldı.

Yönetmen Kıran ve davetliler ile birlikte filmi izleyen Eş Başkan Bucak, "Kendini Diyarbakırlı hisseden herkesin beraberliğini bu muhteşem filmde görmek hepimizi çok duygulandırdı." dedi.

Yönetmen Kıran'ın filmde Diyarbakır'ı çok iyi anlattığını belirten Bucak, şunları ifade etti: "Sizi gönülden tebrik ediyorum, çok kıymetli bir iş açığa çıkmış. Bu coğrafyayı çok iyi anlatmışsınız, emeğinize sağlık. Bu coğrafyada anlatılması gereken hikayelerin belki çeyreği anlatılmadı. Acılar, yaşanan katliamlar, sürgünlerden, hakikatlerden bahsediyoruz ama bir güzelliği de var. Bu kentin hafızası diri, hafızasını yitirmiyor, sahip çıkıyor. Kardeşliğine ve beraberliğine sahip çıkıyor. Bunları filmde izlemek çok güzeldi."

Eş Başkan Bucak'a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, meclis üyeleri ve daire başkanları eşlik etti.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —